Dell tuo kestotabletteihin lisää kilpailua

Dell tuo tarjolle perinteisten kannettavien kestomikrojen lisäksi kymmentuumaisen erikoisolosuhteisiin tarkoitetun tablettitietokoneen Latitude 7230.  Uusi pienikokoinen Windows-tablettitietokone on suunnattu esimerkiksi öljynporauslautoille, työpajoihin tai tehtaisiin.  Dell julkisti vuosi sitten jo uutuutta isomman 12 tuumaisen kestäväksi toteutetun tablettimallin.

Dell kilpailee uutuudellaan myös automaation ja militaarialueen erikoislaitevalmistajien sekä vastaavia it-laitteita valmistavan japanilaisen Panasonicin kanssa.  Yrityksen uutuus on Yhdysvaltain armeijan standardin mukaisesti sertifioitu ja sen luvataan kestävän vaikeitakin olosuhteita.

Dellin 7030 Rugged Extreme Tabletissa yhdistyvät valmistajan mukaan kestävyyden lisäksi helppo siirrettävyys. Koneen hot swap -akut lisäävät myös laitteen toimintakykyä laitteen käyttökokemusta heikentämättä. Pienestä koostaan huolimatta 7030 Rugged Extreme on IP-65- ja MIL-STD 810 -sertifioitu kestämään äärimmäisiä olosuhteita.

Dellin kestomikrojen tarjontaa. Alimpana on uusi 10 tuumainen Windows-tablettikone.

Uuden Latituden sotilasstandardin mukainen luokitus tarkoittaa, että laite on iskutestattu ja lämpötilatestattu -29 °C:sta 65 °C:een. Lisäksi taulutietokoneen IP-65-luokitus takaa, että laite on täydellisesti suojattu pölyltä, lialta ja vedeltä, jolloin laitteen sisältö ei vahingoitu erilaisissa sääolosuhteissa.

Tabletti on varustettu turvaominaisuuksilla, jotka varmistavat, että laite on turvassa niin kyber- kuin ympäristöuhiltakin. Se sisältää laitteistopohjaisen TPM 2.0 ControlVault -työkalun, jonka integroitu salaus suojaa laitteen tiedot. Tarjolla on myös kasvojentunnistukseen tarkoitettu infrapunakamera, kosketusnäytön sormenjälkilukija ja älykortinlukija.

Uutuus painaa yli kilon ja sen sisäänrakennettu 36 Wh:n akku voidaan korvata vaihdettavilla akuilla, minkä avulla voidaan edelleen parantaa taulutietokoneen kannettavuutta ja akunkestoa. Konetta voidaan operoida myös käsineet kädessä.

Tabletin 10,1 tuuman FHD+ (1920 x 1200) -näytön kuvasuhde on 16:10 ja kirkkaus 1 000 nitiä, joten näyttö on luettavissa myös suorassa auringonvalossa.  7030 Rugged Extreme -tabletti on tarjolla i%-version lisäksi 12. sukupolven Intelin Core i7 -suorittimella sekä integroidulla Iris Xe -grafiikka-ajureilla (i5- ja i7-kokoonpanoissa). Muistia on enintään 32 Gt:n LPDDR5. Lisäksi laite tukee kaksoislaajakaistaa, GPS:ää ja 5G:tä sekä Wifi 6E:tä,

Uutuus on jatkoa viime vuonna julkaistuun isompaan 12-tuumaiseen Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet -tablettiin, jonka  turvallisuus-, liitettävyys- ja kestävyysominaisuudet ovat pitkälti samat kuin nyt uuden  kymmentuumaisessa 7030 Rugged Extreme -tabletissa.

Lisää: Dell Technologies (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI).