Nokia kertoo uutuusdokumentissa tarkemmin toiminnastaan

Nokia kertoo uudessa Yhdysvaltojen arvopaperisäännösten mukaisessa Form 20-F-dokumentissaan mielenkiintoisia yksityiskohtia viime vuoden toiminnastaan. Mukana on niin numerotietoa henkilöstöstä, mutta myös laajasta ulkoisesta tuotannostaan ja tutkimustoiminnasta. 

Nokia kertoo uusimmassa Form 20-F-julkaisussaan oman tuotannon osuudeksi 18 prosenttia, joten suurin osa verkkotuotteista tuotetaan kaupallisilla sopimusvalmistajilla eri puolilla maailmaa.  Siitä on hyötyäkin, koska se  minimoi maantieteelliset ja geopoliittiset riskit.

Nokian Euroopassa tuotannosta 23 , Aasian, Tyynenmeren alueella ja Japanin/Intian tuotannosta on 30, Kiinassa 35  ja Amerikassa 13 prosenttia.  Yrityksen pohjoisin tukiasematehdas sijaitsee  Oulussa, jossa yritys on panostamassa lisää tutkimuksen ohella  tuotantoon uuden radiotalonsa voimin.

Uusi Form 20-F-dokumentti kertoo myös, että Nokia vuonna 2016 tehty kymmenen vuoden lisenssisopimus kännykkävalmistaja HMD Global Oy:n (HMD) kanssa on tulossa päätökseen maaliskuussa 2026. Tulevasta muutoksesta kertoo myös kännykkävalmistajan uusimmat panostukset HMD-tuotemerkkiin.  Dokumentin mukaan Nokia on ollut HMD:n osaomistaja vuodesta 2020, mutta kirjasi viime vuonna arvonalentumisen 28 miljoonan euron tappio, joka liittyi myös HMD-sijoitukseen.

Lisää: Nokian Form 20-F-dokumentti 29.2.2024 (LINKKI, pdf) ja vastaavat edellisvuosien Form 20-F-dokumentit 2003-2023 (LINKKI).