Kännykän pikkukortille teratavu muistia ja lisää nopeutta

Samsung on julkaissut kännyköihin ja muihin mobiililaitteisiin yhden teratavun microSD-muistikortin sekä nopeaa siirtoa tukevat 256 gigatavun Express-MicroSD-kortit.

Samsungin teratavun MicroSD-muistikortissa hyödynnetään kahdeksaan kerrokseen pakattuja yhden terabitin V-Nand-muisteja. Niiden tuotanto on käynnistynyt ja muisteja tulee tarjolle vielä tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Aiemmin teratavun kortteja on ollut tarjolla esimerkiksi Sandiskiltä.

Samsung lupaa teratavun kortilleen suuremman kapasiteetin lisäksi uudenlaista luotettavuutta. Kortit ovat läpäissyt valmistajan mukaan sen tiukimmat testiasetukset. Esimerkiksi käyttölämpötila-alue on -25…+85 Celsiusta ja ne ovat suojattu vedeltä, rakenne on aiempaa kestävämpi ja niissä on myös röntgen- ja magneettisuojaukset.

Samsung tuo suurikapasiteettisen MicroSD-kortin lisäksi MicroSD-kortteihin loppuvuodesta nopeutta SD Express -liitännällä.  Ensimmäinen uusi kortti on 256 gigatavun SD Express MicroSD, jonka lukunopeus on jopa 800 megatavua sekunnissa. Se on olla neljä kertaa nopeampi kuin nykyiset MicroSD-kortit (HS-1-liitäntä, 200 Mt/s) ja selvästi nopeampi kuin SATA SSD-liitäntä (560 Mt/s).

Uutuuskorttien Dynamic Thermal Guard (DTG) -tekniikka ylläpitää myös optimaalisen toimintalämpötilan.

Lisää: Samsung Semiconductor (LINKKI), tuotetiedot 1 Tt MicroSD  (LINKKI, tiedote) ja  256Gt MicroSD Express (LINKKI).

Päivitetty