Voiko tekoäly todella auttaa ohjelmistokehityksessä?

Ohjelmistoyhtiö Solita tutkii käytännössä, voiko generatiivisesta tekoälystä olla apua nykyaikaisessa ohjelmistokehityksessä. Asiakasyritys ISS:n kanssa selvitetään aluetta yhteistyössä kahden eri tiimin avulla, joista toinen hyödyntää tekoälyä ja toinen ketteriä ohjelmistokehitystekniikoita.

Ohjelmistotalo Solita on käynnistänyt ISS Palvelut -yhtiön kanssa generatiivisen tekoälyn hankkeen, jossa kaksi itsenäistä tiimiä kehittävät yhtäaikaisesti samaa ratkaisua. Hanke on heidän mukaansa yksi maailman ensimmäisiä vertailututkimuksia todellisessa asiakashankkeessa.

Uuden GenAI Twin -projekti hankkeen tarkoituksena on löytää laajasti generatiivisen tekoälyn soveltamiskohteita, tutkia niitä käytännön liiketoimintaympäristössä, verrata eri kehitystapoja sekä jakaa opit laajasti yritysten ja teknologiayhteisön hyödyksi.

Projektin tavoitteena on tutkia käytännössä esimerkiksi tekoälyn vaikutusta tehokkuuteen ja laatuun, IT-ammattilaisten roolin laajentumista, tekoälyn strategista integrointia ja eettisiä näkökohtia. Hankkeen tavoite on oppia AI:n hyödyntämisestä ohjelmistokehityshankkeissa ja jakaa hankkeen oppeja avoimesti.

Projekti arvioi muun muassa tekoälyn vaikutusta prosessien virtaviivaistamiseen ja tuotoksen parantamiseen. Hankkeesta syntyy myös diplomityö Turun yliopistolle. Sen on määrä valmistua syyskuuhun mennessä.

Generatiivisen tekoälyyn kohdistuu suurta asiakasmielenkiintoa, ja myös Solita on investoinut generatiivisen tekoälyn alueeseen kehitysvoimavaroja sekä asiakkaiden palvelemiseen, että yrityksen osaamisen jatkuvaan kehittämiseen alueella.

Lisää: Solitan GeAI-sivusto ja selvitys suomalaisyritysten hankkeista (LINKKI) ja aiemmat GeAI-aiheiset uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Shutterstock