Artikkelit/raportit

Aurinkosähkön pientuotanto kasvaa nopeasti

Aurinkosähkön pientuotanto on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Pelkästään vuoden 2016 jälkeen kapasiteetti on yli kymmenkertaistunut, kertoo Energiavirasto. Suomessa oli viime vuoden lopussa sähköverkkoon liitettynä noin 293 megawattia aurinkosähkön tuotantokapasiteettia, jossa on alustavan tiedon mukaan vuosikasvua 91 megawattia.

Suomi säilytti kakkossijan – verkkokaupassa olemme jäljessä

Suomi sijoittuu digitaalisuuden hyödyntämisessä jo toistamiseen hopeasijalle maiden välisessä vertailussa, ilmenee tuoreesta 2021 Digibarometristä. Ykköspaikalla Suomi on julkisen sektorin vertailussa, ja myös yrityksissä sijoitus on noussut muutaman pykälän. Verkkokaupan kehitys on silti Euroopassa Suomea nopeampaa. Tuotteet ostetaan monesti ulkomaisista verkkokaupoista.

Esitykset

Uuden sukupolven anturiverkko saastemittauksiin – mukana videolinkki

Helsingin kaupungin johtamassa kehityshankkeessa on tutkittu uudenlaista tapaa mitata paikallisia ilmansaasteita. Ratkaisu perustuu kiinteiden mittauspisteiden lisäksi kaupunkilaisten kantamiin mittauslaitteisiin ja tietomallinnukseen. Mukana video projektista.

Kiinalaiseen robottibussiin suomalaisosaamista

Suomalaisen Sensible 4 on valittu automatisoimaan sähkökäyttöiset kiinalaisen Dongfeng Sharing-VAN-robottibussit, jotka yrityksen ruotsalainen tytäryhtiö T-Engineering tuo Eurooppaan. Bussit tulevat olemaan täysin kuskittomia ja niitä tullaan käyttämään osana joukkoliikennepalveluja. Mukana myös linkki minibussin esittelyvideoon.

Ylös