Pieni kehitysalusta IoT-antureille

Advantech esitteli viime viikon Embedded World -tapahtumassa ARMin, Bosch Sensortecin, Sensirionin ja Texas Instrumentsin kanssa avoimen IoT-anturialustan. Mukana on myös suomalaista osaamista Oulun ARM-yksiköstä.

Avoimen anturialustan kehittäminen tuo IoT-sovellukset ja eri tekniikat yhteen. Advantechin lisäksi kehitystyössä on ollut ARM:n Oulussa toimiva kehitysyksikkö, jossa on noin 60 henkilöä.

ew_Advantech_arm_01”Standardeihin perustuvat tietojenkäsittely, ohjelmistot ja anturiformaatit ovat avaimia esineiden internettiin, korosti Nürnbergissä ARM:n IoT-tuotteiden markkinointijohtaja Zach Shelby (kuvassa keskellä)

Suomea puhuva Shelby liittyi ARM:iin riveihin kolme vuotta sitten kun myi oululaisen Sensinode-yrityksensä brittiryritykselle.

”ARM:n mbed -käyttöjärjestelmä tukee tarvittavia protokollia ja muotoja. Sen avulla voidaan M2.COM-perustaiset anturit liittää turvallisesti ja helposti pilvipalveluihin, vakuutti Shelby Nürnbergissä. Hän kehitti IoT-tekniikoita jo ennen kuin termiä laajalti edes tunnettiin.

Advantechin Miller Chang uskoo uuden avoimen alustan nopeuttavan IoT-antureiden kehittämistä. Uusi alusta tuo yhteen anturiosaamisen Boschin Sensortecilta ja Senrisionilta sekä ohjelmisto- ja langattomien ohjainpiirien ratkaisuja Armilta ja Texas Instrumentsilta.

Advantech esitteli tapahtumassa M2.COM-alustaa varten 30 x 22 millimetrin kokoisen IoT-moduulin. WISE-1520 (kuvassa) perustuu Texas Instrumentsin Cortex-M4-ohjaimeen ja Wifi-yhteyteen.

Kortilla on 75 nastainen liitin tiedonkeruuta ja laitehallintaa varten. Kortti tukee USB-, PWM-, SDIO-, I²C-, I²S-, UART-, GPIO-, SPI- ja ADC-liitäntöjä. Moduuli voidaan liittää myös Advantechin Pico-ITX-kokoiseen kehityskorttiin. Mukana on myös testausta varten lämpötilan ja kosteuden anturit.

Lisää nettilinkeistä: Advantech, Arm, Bosch Sensortec, Sensirion, Texas Instruments ja M2Com-liittouma

Päivitetty 15.00

Kuva: Nurnbergin julkistustilaisuudessa vasemmalta Advantech Miller Chang, TI Olivier Monnier, Bosch Sensortec Omar Elrhoul, Sensirion Maximilian Eichberger, ARM Zach Shelby ja Advantech Bernd Hacker.
Kuva: Nurnbergin julkistustilaisuudessa vasemmalta Advantech Miller Chang, TI Olivier Monnier, Bosch Sensortec Omar Elrhoul, Sensirion Maximilian Eichberger, ARM Zach Shelby ja Advantech Bernd Hacker.