Anvia hyökkää kuidulla kasvukeskuksiin

Elisan havittelema Anvia aikoo rakentaa kuituverkkoja kasvukeskuksiin. Yrityksen omistajaksi on nousemassa DNA:takin omistava Finda. Tavoitteena on voimakas laajentuminen kansalliseksi operaattoriksi.

Anvia on neljänneksi suurin teleoperaattoril, jolla on omia verkkoja Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan maakunnissa. Yritys hakee lisää voimia sopimalla DNA:takin omistavan Finda Oy:n kanssa. Järjestelyiden myötä Finda Oy:stä tulee Anvia Telecom Oy:n osakkeenomistaja 42 prosentin osuudella. Vastikkeeksi Anvia saa 13 prosentin osuuden. Osakekauppojen arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

anviatietoturva
Kuva: Anvia markkinoi nettisivullaan uudistunutta tietoturvaansa.

Anvia aikoo kasvaa kasvukeskuksissa, sillä omilla alueilla pohjalaismaakunnissa yrityksellä ei ole enää suuria kasvunäkymiä. Anvia seuraa myös Ruotsin markkinoita ja kasvumahdollisuuksia siellä.

”Suomen kolme suurta panostavat pääasiassa mobiiliverkkoon. Monilla tiheäänkin asutuilla alueilla ei yksinkertaisesti ole saatavissa nopeita kiinteän verkon liittymiä, vaikka kysyntää olisi. Haluamme vastata kysyntään ja laajentaa palveluamme”, sanoo Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori .

Anvia tekee teleliiketoiminnassaan myös rakenteellisia muutoksia. Anvia Telecom Oy:n asennus- ja verkonrakennustoiminta yhtiöitetään tätä varten perustettavaan tytäryhtiöön. Yhtiöittämisen tarkoituksena on kehittää toimintaa ja tarjota asennuspalveluita myös muille toimijoille.

Omistusjärjestelyn toteutuminen on ehdollinen Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Järjestely arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2016 toisen vuosineljänneksen aikana. Elisa on Anvian osaomistaja ja tehnyt tarjouksia yhtiön ostamiseksi.

Anvian tausta on Vaasan puhelimessa ja Findan alueellisissa puhelinyhtiöissä Naantalista, Porista ja Raumalta. Lisää Findasta (LINKKI).

Päivitetty 15.52