Ukkoverkot pääsee korkeampiin mastoihin

Suomalainen LTE-operaattori Ukkoverkot ja Digita ovat solmineet kymmenvuotisen sopimuksen, jolla Ukkoverkon 450 megahertsin LTE-tukiasemat pääsevät Digitan tukiaemapaikkoihin. Uusien antennipaikkojen ja siirtoyhteyksien kautta yritys varmistaa uuden Ukko Mobile -verkon kattavuuden.

’’Digitan tukiasemapaikat ovat meille erittäin houkuttelevia. Korkeat tukiasemamastot varmistavat Ukko Mobile -verkon soluille tarvittavan suuren peittoalueen ja tukiasemapaikkojen varavoimakoneet puolestaan mahdollistavat tukiasemien pitkän palveluajan myös esim. myrskyjen aiheuttamien sähkökatkosten aikana, kertoo toimitusjohtaja Antti Pellinen Ukkoverkot Oy:stä.

Ukkoverkot vuokraa Ukko Mobile 4G -verkon käyttöön tukiasemapaikkoja ja siirtoyhteyksiä Digitan lisäksi useilta muiltakin toimijoilta Suomessa. Ukko Mobile -verkko on suunnattu erityisesti yritysten ja viranomaisten käyttöön, jolloin verkkopalvelun luotettavuus ja häiriöttömyys ovat keskeisessä roolissa. Ukkoverkkojen asiakkaita ovat muun muassa VR, Erillisverkot, YLE ja kotimaiset PKT-yritykset.

Verkkoa käytetään laajasti liiketoiminta- ja yhteiskuntakriittisessä käytössä sekä tulevaisuudessa entistä enemmän myös esineiden internetin tietoliikenneinfrastruktuurina.

Yrityksen ensimmäinen 4G-LTE-tukiasema avattiin viime kesänä Lappeenranna Rikkilässä.. Se oli avaus on lähtölaukaus projektille, jossa Ukkoverkot rakentaa ja päivittää noin 50 tukiasemaa eri puolilla Suomea.

Ukkoverkot avasi koko Suomen kattavan Ukko Mobile 4G LTE -verkon marraskuussa 2014. Yritys on myös maailman ensimmäinen operaattori, joka on ottanut 450MHz:n taajuuden kaupalliseen LTE-käyttöön.

4G LTE -verkko kattaa tällä hetkellä 99,9% Suomen väestöstä, minkä lisäksi Ukkoverkot tarjoaa langatonta 2,6 gigahertsillä toimivaa UkkoNet -datayhteyttä muun muassakuituyhteyksien viimeisiksi kilometreiksi.