Suomalaistesteri nopeuttaa mobiililaitteiden tuotantoa

Nokian kännykkätuotannon loppumisen jälkeen suomalaiset testauslaitteiden valmistajat ovat suuntautuneet entistä voimallisemmin vientimarkkinoille. PKC Electronicsin Kimmo Hyrykangas ja Jarmoa Rajala esittelivät kuukausi sitten uuden testeriuutuuden Productronica-messuilla Saksassa.

Mobiililaitteiden testaaminen on välttämätöntä edelleen, jotta loppukäyttäjän luottamus korkealaatuisiin tuotteisiin säilyy. Yhä lyhenevät valmistussarjat ja monipuolisemmat laiteominaisuudet edellyttävät testaukselta entistä enemmän joustavuutta, tehokkuutta ja varmuutta.

Suomalaisen PKC Electronicsin Chameleon-testerin tuotekehitys perustuu kokemukseen, jonka muodostavat pitkä, lähes 30 vuoden osaaminen elektroniikan suunnittelusta ja valmistuksesta sekä yli kaksi miljoonaa valmistajille toimitettua testauslaitetta. Toimitusjohtaja Jarmo Rajala (kuvassa vasemmalla) korostaa asiakkaiden kanssa tehtävän läheisen yhteistyön merkitystä.

’’Chameleon on uusi, pitkälle automatisoitu ja asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävä monipuolinen ja tehokas testausratkaisu. Samaa, vähän lattiapinta-alaa vievää testausalustaa voidaan käyttää esimerkiksi matkapuhelimille, tableteille ja älykelloille vain tuotekohtaista sovitinosaa vaihtamalla, selvittää testerialuetta johtava Kimmo Hyrynkangas.

Chameleonin joustavuutta lisää myös se, että moduulirakenteisena sitä voidaan laajentaa tarpeen mukaan. ’’ Kun testattavia ominaisuuksia tulee lisää, voidaan mittalaitteita ja lisämoduuleita hankkimalla parantaa sekä testauskattavuutta että suorituskykyä. Näin järjestelmä on aina myös kustannustehokas’’, korostaa Hyrynkangas.