Jolla sai apua Sailfish-kehitykseen

Kännykkävalmistajana aloittanut Jolla aikoo jatkaa Sailfish-käyttöjärjestelmän kehittämistä talousvaikeuksistaan huolimatta. Yritys ilmoitti saaneensa uuden rahoitusruiskeen, jonka pitäisi varmistaa toiminnan jatkuminen  ja aikaa uusien lisenssiasiakkaiden etsimiseen.

Viimeisimmän rahoituskierroksen jälkeen Jollan tulevaisuus näyttää aiempaa valoisammalta samalla kun yritys kertoo saaneensa useita uusia lisensointikumppanuuksia. Yrityksen uusin rahoitusruiske varmistaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän jatkokehittämisen. Jolla etsii silti edelleen käyttöjärjestelmälleen uusia strategisia kumppaneita tukemaan kehitystä.

”Kuolemanlaaksot ovat olennainen osa start-up-elämää”, kommentoi Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja. Hänen mukaansa Jolla on nyt onnistuneesti päässyt pois kolmannesta kuolemanlaaksosta ja on valmiina jatkamaan. Vaikka uusi rahoitus mahdollistaa kehitystoiminnan jatkamisen, joutuu Jolla-yhtiö sopeuttamaan itseään uuteen tilanteeseen.

sailfishJolla on nyt tekemässä suunnitelmaa yhtiölle ja sen kumppaneille siitä, miten sen pitkäaikainen toiminta rahoitetaan.

”Tähän asti Jolla on start-up-yrityksenä kantanut vastuun kaikista Sailfish OS:n korkeista kehittämiskuluista ja koko projektin rahoittaminen on ollut hyvin haastavaa. Olemme nyt suunnittelemassa mallia, jossa kumppanimme BRICS-maissa, erityisesti Venäjällä ja Intiassa, investoivat Sailfish OS:n paikalliseen kehittämiseen, sanoo Saarnio.

Jollan Sailfish OS 2.0 -ohjelmistoversio toimitettiin nykyisille asiakkaille syksyn aikana. Yhtiö lupaa kertoa uusista lisensointikumppanuuksista lähiaikoina.