Lisää ammattikoulutusta Ouluun

AEL laajentaa Oulussa ensi vuoden alusta toimintaansa. AEL ottaa hoitaakseen Oulussa sijaitsevan POHTOn koulutustoiminnot. Samalla aiempi AEL:n Oulun yksikkö siirtyy POHTOn tiloihin Oulun Hietasaareen.

Yhdistämällä AEL ja POHTO pystyvät paremmin hyödyntämään osaamistaan ja tarjoamaan laajemmin koulutuspalveluja elinkeino- ja työelämän muuttuviin tarpeisiin. Tehty ratkaisu tukee myös Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitetta ammatillisen koulutuksen järjestäjäverkon rakenteellisessa uudistamisessa.

’’Yhteistyö vahvistaa molempia organisaatioita ja parantaa kykyämme vastata koulutusmarkkinoiden tuleviin haasteisiin’’, linjaa AEL:n toimitusjohtaja Kari Juntunen.  POHTO:n toimitusjohtaja Markku Oikarisen mukaan muutos vahvistaa tuote- ja palvelukehitystä keskeisimmillä koulutusalueilla ja asiakasryhmissä.

POHTO toimii Oulun lisäksi Tampereella ja AEL:llä on jo aiemmin ollut toimipisteet Helsingin pääkampuksensa lisäksi Tampereella ja Oulussa. Koulutuksen lisäksi AEL järjestää tapahtumia, kuten vuosittaisen Mittaus & testaus -näyttelyn Helsingissä.