Varkaudesta jälleen litiumioniakkuja

Viime kesänä konkurssiin menneen Varkauden akkutehdas on saatu käyntiin jouluna pitkän tauon jälkeen, kertoo Yle uutisessaan. Tehdas työllistää 12 ihmistä, mutta parin vuoden sisällä määrän pitäisi nousta merkittävästi.

Pari vuotta toimimattomana kokonaan ollut ja viime kesän konkurssin kautta uusiin käsiin päätynyt Varkauden akkutehdas on aloittanut Yleisradion uutisen mukaan tuotannon uudelleen. varkaudenakkutehdas Perustuote on aiemman European Batteries -yhtiön kehittämä litiumioni-akku ja siihen sovitettu elektroniikkaosuus.

European Battery Technologies Oy osti tehtaan kesällä. Yrityksen takana on yhdysvaltalainen elektroniikka-alan sijoittaja Arsen Khusnutdinov. Venäläislähtöinen Khusnutdinov toimi sijoittajana jo aiemmassa, konkurssiin päätyneessä Varkauden akkutehdasyrityksessä.

Varkauden tehtaan akut soveltuvat sähköautojen lisäksi esimerkiksi työkoneisiin, linja-autoihin tai tuuli- ja aurinkokennojen tuottaman sähkön varastointiin. Idea on sama jonka amerikkalaisen sähköautoyritys Tesla aikoo toteuttaa akkupaketeillaan (ks. video). Kalifornialaisyritys esitteli  omakotitaloihin suunnatut akkupaketit kuukausi sitten kovan mediarummutuksen säestämänä.europeanbtehdas