Nokia sai määräysvallan verkkojätistä

Nokia sai määräysvallan ranskalais-amerikkalaisesta verkkovalmistaja Alcatel-Lucentissa julkisen osakevaihtotarjouksen myötä. Nokian omistuksessa on  lähes 80 prosenttia Alcatel-Lucentin liikkeeseen laskemista osakkeista.

Ranskan arvopaperimarkkinaviranomainen AMF julkisti tänään, että Nokian Alcatel-Lucentin arvopapereista sekä Ranskassa että Yhdysvalloissa tekemän julkisen osakevaihtotarjouksen ensisijaisen tarjousajan alustavan tuloksen perusteella osakevaihtotarjous onnistui.

nokia_Rajeev_Suri.Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri aikoo toimia nopeasti yritysten yhdistämisessä. AMF:n julkistettua osakevaihtotarjouksen lopullisen tuloksen yhtiöt aikovat edetä integraatiosuunnitelmissaan ja tulevat toimimaan yhdistyneenä konsernina 14.1.2016 alkaen.

Suri hehkuttaa tiedotteessa uudella Nokialla olevan vertaansa vailla olevat tutkimus-, tuotekehitys- ja innovointivalmiudet, joiden avulla yritys tulee Surin mukaan olemaan maailman johtava seuraavan sukupolven teknologioiden ja palveluiden kehittäjä.

Aiemmin julkistetun mukaisesti ja edellyttäen Nokian osakkeenomistajien hyväksyntää, Nokia aikoo kaupan toteutumisen jälkeen panna täytäntöön seitsemän miljardin euron pääomarakenteen optimointiohjelman ja pääoman palautukset osakkeenomistajille.

Ohjelmaan suunnitellaan sisältyvän noin neljän miljardin euron pääoman palautukset Nokian osakkeenomistajille. Nokia ei suunnittele pääoman palautuksia jäljellä oleville Alcatel-Lucentin arvopaperien haltijoille.