Polarilta älykäs Bluetooth-vaaka

Kempeläinen Polar Electro laajentaa syke- ja urheilumittareista laajemmin painonhallintaan. Yritys on kehittänyt Bluetooth-pohjaisen järjestelmän, joka koostuu aktiivisuusrannekkeen lisäksi kännykkäsovelluksesta ja nyt myös Bluetooth-yhteydellä toimivan vaa’an.

Polar Electro on kehittänyt tuotteidensa ympärille Balance -painonhallintapalvelun, joka koostuu Bluetooth-vaa’asta ja vapaasti saatavissa olevasta Polar Flow -terveys- ja kuntoilusovelluksesta. Siihen voi yhdistää myös Polarin aktiivisuusrannekkeen tai muun rannelaitteen kuten Polarin Loopin, Loop 2:n, Loop Crystalin tai urheilukellot M400 ja V800.

”Itsensä mittaaminen on ollut Polarin tuotteiden ytimessä alusta asti ja painonhallinnan lisääminen oli luonnollinen seuraava askel”, sanoo Polarin koulutuspäällikkö Ville Uronen. Käyttäjä voi järjestelmässä määritellä tavoitepainon ja saada opastusta ja kannustusta tavoitteen saavuttamiseksi.

Kun käyttäjä punnitsee itsensä vaa’alla, päivittyy painalluksella rannelaitteen käyttäjätiedoissa oleva aikaisempi painotieto. Polarin Flow –palveluun painotieto siirtyy mittarin synkronoinnin yhteydessä. Järjestelmän kulmakivenä toimii painon muutoksen etenemistä kuvaava grafiikka. Käyttäjä näkee grafiikasta, onko hänen painonsa laskemassa tai nousemassa, ja pitäisikö hänen olla aktiivisempi tai syödä vähemmän.

Kempeleessä toimiva Polar Electro kehitti vuonna 1977 ensimmäisen langattoman sykemittarin. Laitteet suunnitellaan Suomessa, mutta volyymivalmistus tehdään pääosin Aasiassa.