Oulussa kehitettiin elektroniset korvanapit

Entisistä nokialaisista pääosin koostuva startup-yritys QuietOn on tuomassa vastamelutekniikkaan perustuvat uudenlaiset korvanapit. Oululaisyritys aikoo iskeä innovaatiollaan maailmanlaajuiseen markkinarakoon ja haastaa perinteiset korvatulppavalmistajat.

QuietOn korvanappien toiminta perustuu aktiiviseen vastameluteknologiaan ja passiiviseen akustiseen vaimennukseen. Vastameluteknologian suurin hyöty on matalilla, läpitunkevilla taajuuksilla, joita tavalliset korvatulpat eivät pysty tarkoituksenmukaisesti vaimentamaan.

Uudenlaisten korvatulppien suunnittelun lähtökohtana on ollut, että vaikka laite on pieni, sen melunvaimennuskyvyn pitää olla kilpailukykyinen markkinoiden tehokkaimpien laitteiden kanssa’’, QuietOnin keksijä Janne Kyllönen kertoo.alynappi

Tuotekehitys on tehty yhteistyössä oululaisen Haltian kanssa. Prototyyppejä on testattu laajasti, ja käyttäjäkokemukset ovat olleet yrityksen mukaan erittäin positiivia.

Laitteen toiminta-aika on 50 tuntia ja ne voi ladata USB-laturilla.

Yritys suunnittelee korvanappien massatuotannon aloittamista Euroopassa kevään aikana. Ennen tuotantoa yritys avaa kampanjan uusien innovaatioiden joukkorahoituspalvelussa Indiegogossa.

Yritys hakee nostetta joukkorahoituspaveluista samaan tapaan kuin Oulussa kehitetyt Oura Ring -älysormukset ja Asmo-laturit.

Oululainen QuietOn työllistää tällä hetkellä noin 10 henkilöä.