Kaksi teratavua kestolevyä minikoossa

Perinteiset mekaaniset kiintolevyt poistuvat kun SSD-levyjen kapasiteetit kasvavat teratavuihin ja hinnat laskevat. Samsung esitteli Las Vegasin CES2016-messuilla SSD-levyn T3, jonka kapasiteetti on kaksi teratavua ja tehty kestämään pudotuksen parista metristä.

Kestävän rakenteensa, 50 gramman painon ja alle käyntikortin koon (74 x 58 x 10.5 mm) ansiosta T3 on valmistajan mukaan helppo pitää  mukana. Kahden teratavun mallin lisäksi tarjolla on pienemmät mallit terasta 250 gigatavuun. SSD-levy sai äsken CES2016-tuotepalkinnon.

Samsungin uudella SSD-levyllä hyödynnetään yrityksen omia V-NAND-muisteja ja SSD TurboWrite -tekniikkaa. Perinteisistä kovalevystä poiketen siinä ei ole liikkuvia osia, joten se on paremmin suojattu kolhujen ja pudotusten varalta. Metallinen tärinänkestävä kuori varmistaa, että T3 sietää iskuja jopa 15000 G:n voimalla.

Uudessa SSD-levyssä käytetään exFAT-tiedostojärjestelmää. Levyn USB 3.1 -liitännällä saavutetaan jopa 450 megatavua sekunnissa luku- ja kirjoitusnopeudet. Type C-liitäntä tekee siitä yhteensopivan uusimpien USB-laitteiden, kuten Android-puhelimien ja -tablettien ja Windows ja Mac OS -käyttöjärjestelmällä varustettujen tietokoneiden kanssa.

Muisti toimii Samsung Portable Android -sovelluksen kanssa, jolla voi vaihtaa salasanaa tai tarkistaa paljonko levyllä on jäljellä tallennustilaa. T3 on varustettu myös 256-bittisellä AES salausmenetelmällä, joka takaa turvallisuuden Windows, Mac OS ja Android OS -ympäristöissä.

Lisää tietoa: Samsung