OHJE: Näin syntyy Arduino-kortista oma robotti

Jyväskylän ammattikorkeakoulusta insinööriksi valmistunut Matti Jokitulppo antaa opinnäytetyössään tarkat ohjeet oman Arduino-robotin rakentamiseen. Robottia voi ohjata Bluetoothin ja Anroid-mobiililaitteen avulla.

Robotin rakentaminen kesti Tulpon mukaan noin kolme kuukautta ja sen osat maksoivat noin 400 euroa. Robottiin asennettu web-kamera lähettää käyttäjälle livevideota ohjaamisen helpottamiseksi. Lisäksi robotissa on puhesyntetisaattori, jonka avulla se ”puhuu” ohjaussovellukseen kirjoitettua tekstiä.

’’Olin tehnyt aikaisemmin lähes samanlaisen robotin Android-ohjelmointikurssilla. Kurssin opettaja Pasi Manninen innostui robotista ja pyysi minua tekemään JAMKille oman robotin opinnäytetyönä’’, Matti Jokitulppo kertoo. Opinnäytetyö sisältää kattavan kuvauksen robotin rakentamisesta.

”Toivottavasti robotista on iloa ihmisille ja se herättää kiinnostusta ohjelmointia ja elektroniikkaa kohtaan. Elektroniikka on paljon muutakin kuin logiikkapiirien kokoamista leipälaudalle ja jännitteiden laskemista. Se voi olla jopa hauskaa, Jokitulppo toteaa.

Tällä hetkellä Jokitulppo työskentelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa oppimisympäristöjen tutkimusryhmässä. Hän työskentelee koodaajana jatketun todellisuuden parissa ja tekee myös tavallista web-kehittämistä.

Opinnäytetyö Arduino-controlled Robot (LINKKI, 1,8 Mt pdf)

Kuva: Mouser