Turun vientipalkinto Telesteelle: Katso vuosikymmenien tuotteet

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta on myöntänyt Varsinais-Suomen vientipalkinnon tietoliikennelaitteiden valmistaja Telesteelle. Valtaosa Telesteen tuotekehityksestä ja tuotannosta on keskittynyt Turun talousalueelle.

Teleste on vuonna 1954 perustettu yrityss, joka kehittää video- ja laajakaistatekniikkoiin sekä niihin liittyviä palveluja. Yrityksen liikevaihdosta yli 90 prosenttia tulee jo Suomen ulkopuolelta

Yrityksen palveluksessa on noin 1500 henkilöä. ’’Tuotekehityksemme toimii jatkuvassa yhteistyössä asiakkaidemme kanssa’’, kertoo toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara.

Viime vuoden liikevaihtoa kasvatti alkuvuonna tehty yritysosto, jossa se hankki forssalaisen Mitron -yhtiön  osakekannan. Kaupalla Teleste vahvisti asemaansa raideliikenteen videovalvonta- ja tiedonhallintaratkaisujen kokonaistoimittajana.

Yrityksen asiakaskunta koostuu kaapeli- ja teleoperaattoreista sekä julkisen sektorin. organisaatioista.

Turun kauppakamari jakoi vientipalkinnon nyt kahdeksatta kertaa. Aiemmin palkittuja yrityksiä ovat Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group sekä Elomatic Oy.

KATSO: Telesteen tuotteita eri vuosikymmeninä (LINKKI).