Intel-Altera toi integroidun tehomuuntimen

Intelin nykyään omistama Altera laajentaa tehotuotteidensa valikoimaa kuuden ampeerin PowerSoC DC-DC step-down -muuntimella. Piirillä on integroitu myös induktori.

Alteran PowerSoC EN6362QI on valmistajan ensimmäisiä uuden sukupolven pienen tulojännitteen piirituotteita. Se on integroitu ratkaisu, jonka tehotiheys on 56 wattia neliösentille. Alteran mukaan heidän piirillään ratkaisusta tulee kilpailevia moduuleita puolet pienempi ja erilliskomponenttiratkaisuihin verrattuna vain kolmasosa kooltaan.

Altera-en6362qi-diagramUutuuspiiri tarjoaa valmistajan mukaan uudenlaista tehotiheyttä ja suorituskykyä hyötysuhteen, antojännitteen tarkkuuden, kuorman transienttivasteen ja lähtöjännitteen aaltoilun suhteen.

Piiri soveltuu käytettäväksi Alteran ohjelmoitavien Cyclone- ja Max-FPGA-piirien kanssa.

’’Uutuuspiiri nostaa rimaa suorituskykyarvoissa kuten tarkkuudessa ja EMI-suojauksissa, joita tarvitaan erityisesti FPGA-toteutuksissa”, toteaa Altera-Intelin Programmable Solutions Groupin Power Products -tuoteryhmän johtaja Mark Davidson.

Altera aikoo hyödyntää Enprionin-piirisarjan ratkaisuja myös tulevissa piiriratkaisuissa ja kasvattaa Mark Davidsonin mukaan edelleen tehotiheyttä ja pienentää ulkomittoja.

Altera pyrkii tulevissa ratkaisuissa pienentämään edelleen myös vikaantumisväliä ja luotettavuutta verrattuna erillispiirein toteutettuihin tehonsyöttöratkaisuihin.

Lisää:  Alteran tuoteisivulta (LINKKI) ja koekortista (LINKKI)

Altera-Evalution-Board-2