Aurinkojärjestelmiin erikoiskaapelia

Suomessakin kaapeleita valmistava Prysmian on kehittänyt Tecsun-erikoiskaapelin aurinkoenergian tuotantoon ja jakeluun haastavissa ilmasto-oloissa. Yritys on julkistanut myös uuden nopeaan tiedonsiirtoon soveltuvan CAT6-kaapelin.

Halogeeniton Tecsun täyttää EN50618-vaatimukset. Uutuuskaapeli sovevltuu myös Suomen haastaviin ilmasto-oloihin.
Kaapeli sopii ulko- ja sisäasennuksiin – esimerkiksi kaapelihyllyyn, kanavaan tai seinälle. Monipuolisen asennustavan vuoksi uutuuskaapeli helpottaa suunnittelua ja asennusta erilaisissa käyttökohteissa.

Toinen uutuus jonka yritys esittelee tulevilla Jyväskylän Sähkö-tele-messuilla on nopeaan tiedonsiirtoon tarkoitettu UC500 S23 Cat. 6A -kaapeli. Uutuus on suojattu, kategorian 6A vaatimukset täyttävä kuparinen parikaapeli.

cat6kaapeli
Kuva: Prysmian

Suojattuna se ei valmistajan mukaan häiritse sähkölaitteita eikä häiriinny muista laitteista. Uutuuskaapeli voi olla mýös lähempänä sähkökaapelia, mikä helpottaa asennusta ja kaapeleiden sijoittamista kiinteistöissä.

UC500-kaapelit voidaan asentaa myös pienempiin kanaviin ja entistä tiiviimmin. Uutuuskaapeli on rakenteeltaan pieni ja joustava, joten sen saa helposti kiepille. Kaapeli voidaan asentaa Reelex-pakkauksesta, josta se purkautuu sujuvasti kuten kelalta eikä mene kierteelle.

Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa kaapeleita valmistavalla Prysmianilla on Suomessa 500 henkilöä. Maailmalla väkeä on 19 000 ja emoyritys Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.

Lisätietoja: Prysmian Group (LINKKI)