MWC2016: Suomalainen LTE-puhelin Barcelonaan

Elektrobit-nimellä aiemmin toiminut Bittium esittelee muutaman viikon päästä Barcelonan Mobile World -tapahtumassa viranomaiskäyttöön soveltuvan Android-älypuhelimen. Puhelimessa on erikoiskomponentein toteutettu tietoturva-alusta, johon voidaan integroida useita tietoturvasovelluksia.

Bittium esittelee Mobile Worldissa uusinta Tough Mobile -älypuhelinversiotaan, jonka suunnittelussa on nähty vaivaa tietoturvan parantamiseen. Kokonaispakettiin kuuluu Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmisto sekä siihen kytkettävä Bittium SafeMove -salausjärjestelmä.Bittium_unibody-frame-and-silicon_3

Elektrobit-kaudella alkuaan suunniteltu Bittiumin Tough Mobile on tehty kestäämään pudotuksia ja kostetta. Youtube-videolla (LINKKI) esittellään puhelimelle tehtyjä testejä. Puhelin kestää vettä ja jopa henkilöautolla päälle ajon (LINKKI).

Bittium esittelee Mobile World -messuilla myös liikkuville työntekijöille suunnattua tietoturvallista Bittium SafeMove -etäkäyttöratkaisua. Sen avulla työntekijät voivat kytkeytyä turvallisesti ja saumattomasti yrityksen sisäverkkoon.

Bittiumin SafeMove mahdollistaa  IP-pohjaisten sovellusten ja verkkojen hyödyntämisen turvaamalla työaseman ja palveluiden väliset yhteydet. Niiden lisäksi Bittium esittelee Barcelonassa esineiden internetin (IoT) sekä puettavien älylaitteiden kehittämispalveluita.

Kuvat: Bittium ja MWC