Suomi lanseeraa 5G-testiverkon Barcelonassa

Suomi on näyttävästi esillä ensi viikon Mobile World Congressissa Barcelonassa. Nokian ohella yksi Suomen keskeisistä tapahtumista messuilla on 5G-testiverkon lanseeraus Suomen yhteisosastolla. Tilaisuudessa puhuu liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Mobile World Congressissa Suomi hakee 5G-testiympäristölleen ulkomaisia kehittäjiä. Kansainvälisesti ainutlaatuinen 5G-testiympäristö toimii alustana uusien sovellusten kehittämiselle ja testaamiselle.

”Suomen 5G-testiverkko on aito innovaatioekosysteemi, joka tukee myös toimialat ylittävää yhteistyötä. Se palvelee paitsi teknologioiden kehittäjiä, myös niitä yrityksiä ja toimialoja, jotka tulevat jatkossa hyödyntämään 5G-ympäristöä’’, kuvaa Barcelonassa esiteltävän testiverkon taustaa Tekesin 5thGear-ohjelman ohjelmapäällikkö Mika Klemettinen.

Esittelyllä haetaan myös Suomelle näkyvää asemaa 5G-kehityksessä. Muut Suomen osastolla vahvasti esillä olevat teema-alueet ovat digital health, mobility as a service (MaaS) sekä big data ja Internet of Things. Kaikki ne liittyvät joltakin osalta 5G-tekniikkaan.

”Jokaisen tahon, joka on todella kiinnostunut 5G-verkon kehittämisestä, tulisi olla kiinnostunut siitä, mitä Suomessa tapahtuu. Meillä on ainutlaatuinen tutkimuskonsortio ja yliopistoissa tehtävä mobiiliviestinnän tutkimus on maailman huippua”, perustelee Suomen panostuksia myös tutkimusjohtaja Lauri Oksanen Nokiasta.

Barcelonassa Suomen osaston isäntinä toimivat Finpron yksiköt Export Finland ja Invest in Finland, Tekes sekä alueelliset kehitysyhtiöt BusinessOulu, Helsinki Business Hub ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea.

Maailman suurin mobiilialan tapahtuma kokosi vuosi sitten yli 94 000 kävijää ja 2 199 näytteilleasettajaa Nyt Suomi mukana Nokian ja muutaman muun yrityksen omien osastojen lisäksi isolla yhteisosastolla., jossa on mukana 39 yritystä. Suomalaisyritykset esittelevät yhteisosastolla tuotteita ja palveluita esimerkiksi tietoliikenteen, digitaalisen terveydenhuollon, älyliikenteen ja asioiden internetin (IoT) tarpeisiin.

Lisätietoa Suomen osastosta Mobile World Congressissa (LINKKI) ja itse MWC-tapahtumasta (LINKKI).

Kuva: MWC ja Bittium.

Päivitetty 15.59.