Vuoden teknologiajohtajat osaavat innovoida

Wärtsilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Ilari Kallio valittiin vuoden 2016 teknologiajohtajaksi yhdessä M-Files Oy:n Antti Nivalan kanssa. Palkinnot jaettiin tänään CTO-Forumissa Helsingissä. Tänä vuonna painotettiin erityisesti radikaaleja innovaatioita.

”Voittajiksi valikoituivat henkilöt, joilla on ollut selkeä panos omia radikaaleja tuotteita tuottavassa kansainvälisesti kasvavassa yrityksessä”, tuomariston puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo kertoo. Esimerkiksi Ilari Kallion Wärtsilä on kehittänyt maailman energiatehokkaimman moottorin (Wärtsilä 31, aloituskuvassa).

Ilari Kallio, Wärtsilä
Ilari Kallio, Wärtsilä

’’Wärtsilän tuotekehityksen strategiassa energiatehokkuus, kaasu ja digitalisaatio ovat avainasemassa”, Ilari Kallio kertoo. Hän on toiminut Wärtsilässä vuodesta 2006 ja tutkimus- ja kehitysjohtajana vuodesta 2014. Wärtsilän tuotekehityksen parissa on noin 700 henkeä.

Toisena vuoden teknologiajohtaja -tunnustuksen sai ohjelmistoyritys M-Filesin Antti Nivala, joka on toiminut M-Filesin teknologiajohtajana vuodesta 2013. Tätä ennen Nivala toimi perustamansa yrityksen toimitusjohtajana vuodet 2005–2013, minkä jälkeen hän on keskittynyt yrityksen tuotekehitykseen teknologiajohtajana.

AnttiNivalaOhjelmistoyrittaja2015
Antti Nivala, M-Files

”Teknologian käyttäminen ongelmien ratkaisemisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä on ollut minulle aina luontainen tapa toimia. On ollut hienoa nähdä, miten koko loistava tiimimme on ollut rakentamassa tuotetta ja yritystämme maailmanmenestykseen”, kiitti joukkojaan M-Filesin Antti Nivala.

M-Filesin Antti Nivala on palkintolautakunnan mukaanvaikuttanut M-Filesin teknologiakyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toiminut inspiroivina johtajana sekä vaikuttanut aktiivisesti ICT-alan verkostoissa. Antti Nivala valittiin viime vuonna myös vuoden ohjelmistoyrittäjäksi.

Vuoden teknologiajohtaja -tunnustuspalkinto jaetiin nyt kuudetta kertaa. Palkinnon saajan valitsi tuomaristo (LINKKI), johon on koottu Suomen teknologiateollisuuden ja elinkeinoelämän konkareita. Tunnustuspalkinnon jakoivat yhteistyössä Tekes ja Spinverse.

Tuomaristo valitsi tunnustuspalkinnon saajan sekä suuryritysluokasta että pk-yrityksestä. Palkinto jaetaan tunnustuksena teknologiajohtajalle, joka on työllään vaikuttanut yrityksensä teknologisen kyvykkyyteen ja kasvumahdollisuuksiin, toimii inspiroivana johtajana sekä vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnallisissa verkostoissa.

Aiemmat vuoden teknologiajohtajat (LINKKI).