Uusia työkaluja 5G-testauksiin

Rohde & Schwarz demoaa Mobile World Congress-tapahtumassa kolmea ratkaisuaan 5G:n testaamiseen. SMW200A on digitaalinen signaaligeneraattori, joka kykenee luomaan kahden gigahertsin laajuisen moduloidun signaalin jopa 40 gigahertsin taajuusalueelle.

Uusi signaaligeneraattori paketoituna yhteen FSW-spektrianalysaattorin ja RTO-oskilloskoopin kanssa mahdollistaa kahden gigahertsin laajuisen signaalin analysoinnin jopa 85 GHz:n taajuudella.

LTE-verkoissa käytettävä OFDM-modulaatio ei vastaa mahdollisia 5G:n vaatimuksia joita ovat universal filtered multicarrier (UFMC), generalized frequency division multiplexing (GFDM), filter bank multicarrier (FBMC) ja filtered OFDM (f-OFDM). Rohden SMW200A–signaaligeneraattorilla voidaan luoda listatut modulaatiot.

Ominaisuuksia voi laajentaa vektorianalysin FS-K196-ohjelmistolla. Tulevia 5G:n hyötysignaalin optimointiin Rohde tarjoaa myös TS-5GCS, Channel Sounding -testausohjelmistoa, joka toimii FSW-signaalianalysaattorin ja SMV200-signaaligeneraattorin kanssa.

Channel Sounding -ratkaisun avulla käyttäjä voi testata haluttua kanavaa niin senttimetri- kuin millimetriaalloilla.

Lisää: Rohde & Schwarzin tuotesivulta (LINKKI)  ja muista MWC-uutuuksista (LINKKI)