Samsung VR-kameroihin

Barcelonan Mobile World -kännykkämessuilla esitellään 5G-tekniikan lisäksi uusia kännykkämalleja ja niiden lisälaitteita. Suomalainen Bittium esittelee tapahtumassa  LTE-turvapuhelintaan ja korealainen kännykkäjätti kertoi eilen lähtevänsä mukaan 360 asteen VR-kameroihin.

Samsung esitteli Barcelonan Unpacked 2016 -julkistustapahtumassa uudet lippulaivapuhelimensa Galaxy S7:n ja vastaavan edge-mallin, tosin niiden ensitiedot ja kuvat on olleet verkossa jaossa jo useita päiviä.

Todellinen uutuus oli valmistajan Gear 360 -kamera, joka pystyy 360 asteen kiinto- ja videokuvaukseen.
Gear 360 on varustettu kahdella fisheye-linssillä sekä kahdella 15 megapikselin kuva-anturilla. Kamera toimii yhteen heidän älypuhelimen kanssa.

nikonspotti
Japanilainen Nikon esitteli kuukausi sitten oman 360 asteen videokuvaa tallentavan kameransa. (LINKKI)

Uutuuskameran avulla voi luoda virtuaalitodellisuusvideoita ja -kuvia, joita voi kokea Gear VR -virtuaalilaseilla. Lillehammerin nuorten talviolympialaisissa Samsung lähetti jo yhteistyökumppaneiden kanssa 360 asteen videolähetyksiä.

Kuva: samsung
Samsung lähetti Lillehammerin nuorten talviolympialaisssa 360 asteen VR-kuvaa (LINKKI).

Barcelonassa esitellyt lippulaivakännykät Galaxy S7 ja S7 edge ovat ensimmäiset kännykkäversiot, joissa Samsung hyödyntää uutta Dual Pixel -kuva-anturiaan. Tekniikka mahdollistaa nopean vaihetarkennuksen. Niiden kuvakennoissa on suuremmat pikselit, jonka pitäisi vähentää kohinaa vaikeissa kuvasolosuhteissa.

Uutuuksissa on myös aiempaa valovoimaisempi objektiivi, optinen kuvanvakain (Smart OIS), nopeampi valotusaika ja tarkempi automaattitarkennus hämärässä valaistuksessa. Galaxy S7 ja S7 edge ovat myös vesi- ja pölytiiviit. Puhelimissa on IP68-tason suojaluokitus.

Muita Mobile World Congressin uutuuksia ja uutisia täältä (LINKKI)