Suri esitteli 5G-tukiaseman

Nokia esittelee Barcelonassa uutta tukiasemaratkaisuaan, jota voidaan käyttää nykyisten matkapuhelinverkkojen lisäksi 5G-toteutuksissa. Toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoi esittelytilaisuudessa Nokian kasvattavansa panoksiaan 5g-tekniikan kehittämisessä. Julkistustilaisuuden voi katsoa nettivideona.

Nokia esittelee  Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa myynnissä olevien tuotteiden lisäksi tuotekehityksensä uusimpia tuloksia. Sellainen on myös uusi 5G-valmiudella varustettu AirScale-tukiasema, joka korvaa nykyisen Fexi-mallin.

Uudelle tukiasemalle on käyttöä, koska Surin mukaan eräät asiakkaat haluavat kokeilla tekniikkaa jo standardoinnin edistyessä. Arvio 5G:n todelliselle käyttöönotolle on vasta vuoden 2020 jälkeen.

NokiaAirscale

 

 

Nokian uuden tukiasemarakenteen avulla AirScale-tukiasemaa (kuvassa) voidaan käyttää  nykyisistä verkkotekniikoista tuleviin radiotekniikoihin. Se kuluttaa myös 60 prosenttia vähemmän sähkötehoa Flexi-tukiasemaan verrattuna.

Nokia aikoo Surin mukaan olla 5G:n lisäksi aktiivinen IoT-yhteistyöprojekteissa. Suri julkisti Nokian panostavansa  sijoitusyhtiö Nokia Growth Partnersin kautta uusien IoT-ratkaisujen kehittämiseen 350 miljoonaa dollaria. Lisäksi yritys julkisti hankkivansa 5G- ja IoT-kehitykseen kanadalaisen Nakina -tietoturvayhtiön.

Barcelonassa on esillä myös teknologia-yksikön  Ozo-virtuaalikamera, jonka yritys julkisti jo viime kesänä. Nokian julkistustilaisuus 21.2.2016 on katsottavissa nettivideona (LINKKI, videostream). Vaatii rekisteröinnin.

Muita Mobile World-uutisia (LINKKI)

Päivitetty 11.29