700 megahertsiä huutokaupataan

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt, että 700 megahertsin taajuusalueelle toimiluvat huutokaupataan vuoden lopulla. Taajuusalueelta televisiotoiminnasta langattoman laajakaistan käyttöön vuoden 2017 alusta lähtien

Televisioilta tämän vuoden aikana vapautuvalle 700 megahertsin taajuusaluetta voidaan käyttää kustannustehokkaasti 4G-verkkojen rakentamiseen.

Jatkovalmistelua vaatii tosin veilä esimerkiksi se, osoitetaanko taajuusalueelta taajuuksia kaupallisen käytön lisäksi viranomaisverkolle. Lisäksi selvitetään, minkälaisia maantieteellisiä rajoituksia Venäjän taajuuskäyttö voi aiheuttaa langattoman laajakaistan käytölle Suomessa.

Edelliset taajuushuutokaupat järjestettiin Suomessa vuosina 2009 ja 2013.

Kuva: Tekes / Juha Suuronen

Lisää radiotaajuuksista (LINKKI) ja Tekesin 5G-tutkimusohjelmasta (LINKKI).