Virtuaalitodellisuus tuo auton parkkihalliin

Fiat-Chrysler ottaa tulevaisuudessa käyttöön lisättyä virtuaalitodellisuustekniikkaa hyödyntävän sovelluksen. Yritys esittelee Accenturen kehittämää VR-sovellusta Barcelonassa meneillään olevilla kännykkämessuilla. Uusi tekniiikka tuo uuden auton virtuaalisesti vaikka lähes tyhjään autohalliin.

Italialaisamerikkalaisen autovalmistajan uskoo, että virtuaalitodellisuutta lisäävä augmented reality -ratkaisu uudistaa tulevaisuudessa auton ostokokemuksen. Uuden VR-tekniikan avulla autoa ostaja voi nähdä tulevan autonsa kolmiulotteisena todellisessa ympäristössä. Alkuperäistekniikan kehittäjä on Google.

fiataccenture2Fiat Chrysler Automobiles (FCA):n 3D-prototyyppisovelluksen on suunnitellut ja rakentanut Accenture Digital Googlen Project Tango -alustalle. Prototyyppi osoittaa, miten virtuaalivahvisteinen todellisuus (augmented reality) voi mullistaa kuluttajien ostokokemuksen. Katso video aiheesta (LINKKI).

Mobiililaitteeseen ladatun prototyypin avulla autonostajat voivat katsella, kierrellä, kurkistaa sisään ja räätälöidä aidon kokoista virtuaaliautoa Project Tangon integroidun anturiteknologian, liikkeenseurannan, oppivan tilatunnistuksen ja syvyysnäön avulla.

Fiat-Chryslerin demo-esittelyssä auton ovet voi avata ja niiden takaa löytyy realistinen ja yksityiskohtainen sisätila, jossa verhoilun väriä tai kojelaudan tyyliä voi muuttaa laitteen näyttöä napauttamalla.

Googlen Project Tango -teknologian ansiosta mobiililaitteet voivat liikkua fyysisessä maailmassa ihmisten liikkeen kaltaisesti. Teknologia tuo Android-kännyköihin tai -tabletteihin uudenlaisen tavan hahmottaa tilaa edistyksellisen konenäön, kuvankäsittelyn ja erityisten visuaalisten anturien avulla.

Uusi Project Tango -laite kartoittaa ympäristönsä 360 asteen alueelta. Kun laitetta liikutetaan, se näkee muuttuvan ympäristönsä samoin kuin ihminen, ja esimerkkitapauksessa virtuaalinen auto liikkuu suhteessa käyttäjän liikkeisiin.

Uuden virtuaalisovelluksen avulla ostajat voivat liikkua aidon kokoisen ajoneuvon ympärillä lähes missä ympäristössä tahansa, koska Project Tango mahdollistaa langattoman, kannettavan kokemuksen, johon ei tarvita ulkoista seurantateknologiaa tai satelliittipaikannusta.

Ensimmäistä kaupallista Project Tango -toteutusta (LINKKI) odotetaan markkinoille kesällä 2016. Lenovon älypuhelin (LINKKI) perustuu Androidiin, mutta edellyttää myös raudan osalta tiettyjä vaateita. Niistä lisää täältä (LINKKI).