Kännykällä nopeammin lääkäriin

Uudenlaisten etälääkäripalveluiden uskotaan valtaavat entistä vahvempaa jalansijaa suomalaisessa terveydenhuollossa. Kela on päättänyt ottaa etälääkäripalvelut sairaanhoitovakuutuksensa piiriin maaliskuussa, jonka odotetaan kiihdyttävän etäyhteyksien käyttöä  lääkäritapaamisissa.

Etälääkäripalveluita on käytetty laajemmin vain lääkärien välisessä konsultoinnissa ja pitkien etäisyyksien alueilla. Nyt uudet etälääkäripalvelut ovat haastamassa perinteisiä rakenteita.

Uusi Kelan linjaus mahdollistaa sen, että etälääkäripalvelut tekevät nyt myös ison harppauksen kohti entistä uudenlaista lääkäriasiointia. Etälääkäripalveluille Suomen-markkinassa on paljon kasvunvaraa, uskoo ainakin suomalainen startup-yritys MeeDoc.

”Etälääkäripalveluiden hyväksyminen osaksi Kelan sairaanhoitovakuutusta tarkoittaa sitä, että MeeDoc ja varmasti monet muutkin terveydenhoitopalveluja tarjoavat yritykset tekevät vahvoja linjauksia entistä edullisempien lääkärikäyntien mahdollistamiseksi”, MeeDocin toimitusjohtaja Mikko Kiiskilä kertoo.

MeeDocilla on toimipisteet Helsingin lisäksi Berliinissä ja New Yorkissa. Yritys tarjoaa potilaille terveydenhuollon konsultaatiota ja reseptejä CE-sertifioidun ja FDA-yhteensopivien säännösten mukaisen verkkoalustansa kautta.

Palvelu on käytettävissä Applen iOS- ja Android-alustoilla sekä mikrojen nettiselaimilla.