Viisi wattia lääkintälaitteisiin

XP Power on julkaissut viiden watin piirilevyasenteinen AC-DC- teholähteen EME05. Uutuus täyttää  kansainväliset lääketieteelliset turvallisuusvaatimukset ja yritys uskoo sen  olevan mitoiltaan teholuokkansa pienin.

Teholähteestä on kahdeksan erilaista yksilähtöistä mallia. Nimellislähdöt ovat 3,3 ja 48 VDC välillä. EME05 sarja toimii täydellä teholla ja ilman pakotettua jäähdytystä -25 – +50 ° C välillä ja alennetulla antoteholla aina +70° C saakka.

XP Powerin EME05 on hyväksytetty lääkintälaitteiden turvallisuusvaatimuksien EN 60601-1: 2006 ja ANSI / AAMI ES60601-1: 2005 mukaan. Tuote on kaksoiseristetty. Uutuutta on saatavilla joko koteloituna tai avoimena. EME05:n koko on 35,6 x 23,7 x 17,6 millimetriä

Uudesta teholähdesarjasta voidaan ottaa tarvittaessa lyhytaikaisesti (30 s.) maksimissaan 130 prosentin huipputeho. Sitä voidaan tarvita esimerkiksi sovelluksissa, jossa laitteen käynnistyksen yhteydessä vaaditaan hetkellisesti selvästi isompaa tehoa. Uuden moduulin avulla piirilevylle ei tarvitse hankkia turhan takia isompaa yksikköä.

Uuden piirilevytehomoduulin tulojännitealue on 90 – 264 VDC. Se toimii ilman maatasoa ”Class II” -tasolla. Moduulit täyttävät myös EN55011-standardin luokka B EMI niin johtuvien kuin säteilevien häiriöiden osalta. Sarjalla on kolmen vuoden takuu.

Lisätietoja: XP Powerilta, Digikey:ltä ja Farnell – Elements 14:sta.