Elisalta lapsille ohjelmointikoulu verkkoon

Elisan suositut digikoulut jatkuvat kymmenellä paikkakunnalla. Elisa julkaisee myös digikoulun sisältöä verkkokurssina, joka tutustuttaa ohjelmoinnin alkeisiin.

Elisan järjestämät lapsille tarkoitetut digikoulut jatkuvat kevään aikana eri puolilla Suomea kymmenellä paikkakunnalla. Elisa jatkaa syksyllä 2014 aloittamaansa digikoulutoimintaa. Kevään aikana Elisa tuo digikoulut kymmeneen alakouluun eri puolille Suomea.

elisa2Digikouluissa 10–12 -vuotiaat lapset oppivat ohjelmoinnin perusteita sekä tutustuvat esineiden internetiin ja digitalisaatioon.

’’Digikoulumme ovat keränneet runsaasti myönteistä palautetta. Digikouluja toivotaan paljon useammille paikkakunnille kuin mitä meillä on mahdollista järjestää, sanoo Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén.

Digikouluissa opettajina toimivat Elisan kokeneet ja ohjelmoinnin perusteet hallitsevat työntekijät.

Elisa julkaisee digikoulun sisältöä myös verkkokurssina, jonka avulla ohjelmoinnin alkeisiin voi tutustua myös omaan tahtiin. Kymmenen jakson verkko-kurssissa tutustutaan ohjelmoinnin alkeisiin pelimäisten esimerkkien avulla.

’’Vaikka ei ohjelmoisi työkseen, on tärkeää ymmärtää verkottuneen yhteiskunnan toimintalogiikkaa’’, Castrén vakuuttaa. Tabletilla tai tietokoneella tehtävät harjoitukset on suunnattu 10–12 -vuotiaille.

Opetusvideot soveltuvat myös vanhemmille lapsille sekä aikuisille, joilla ei ole aiempaa kokemusta ohjelmoinnista.

Ohjelmointi tulee ensi syksynä osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

LISÄÄ: Elisan digikoulu (LINKKI)

Kuva: Philips