Esineisiin maailman pienin IoT-moduuli

Tulevaisuuden esineiden internet edellyttää pilvipalveluiden lisäksi pienempiä ratkaisuja laitteiden elektroniikkaan. Nyt NXP on paketoinut tarvittavat elementit erittäin pieneen 17 x 14 x 1,7 millimetrin piirimoduuliin.

Amerikkalais-hollantilaisen NXP:n SCM-järjestelmämoduulit (SCM) ovat suunnattu tuotteille, jotka vaativat pienien mittojen lisäksi suurta prosessointitehoa ja toiminnallisuutta. Sovellusalueena on monet tulevat IoT-ratkaisut.

Erittäin pieni rakenne soveltuu esimerkiksi VR-laseihin ja muihinkin puettavan elektroniikan laitteisiin sekä lääketieteen ja teollisuuden ratkaisuihin.

6Dual ja i.MX 6Quad – sovellusprosessorien lisäksi järjestelmämoduulissa on tehonhallintaosuus, muistia ja oheistoimintoja.  I.MX 6Dual ja 6Quad SCM-moduulit pystyvät hyödyntämään nopeaa DDR-muistia ja flashia.

Mukaan kuuluu myös järjestelmätason tietoturvaratkaisu, jossa on satunnaisluvun generointi ja kryptografia sekä esto tietojen hakemiseen.

Pienimmän SCM-kortin lisäksi tarjolla on kaksi täysin ohjelmistopohjaista kaksikko- ja nelikkoratkaisua sekä Quick Start -paketti Linux-tuella.

Lisää NXP:n tuotesivulta (LINKKI)

Päivitetty 11.00