Video: Kännykkä taipuu muttei kastu

Samsung Galaxyn uudet lippulaivamallit kestivät hyvin vettä, mutta Apple iPhone 6s on edelleen vahvin pudotettaessa. Uuden sukupolven Samsung Galaxy -puhelimet pantiin SquareTrade-laboratorion testipenkkien käsittelyyn. Ne taipuivat, mutteivat kastuneet.

Uudenlainen mobiililaitteiden vakuuttaja SquareTrade markkinoi palveluaan tekemällä kännyköiden kestävyystestejä. Uusimmassa testissä yritys otti rikottavaksi Samsungin uudet lippulaivamallit S7:n ja Edge-version sekä Applen 6s:n.

Samsungin uutuudet osoittautuivat vedenkestäviksi, mutta ovat edelleen Applea heikompia ruudun kestävyydeltään. Pudotustesteissä Applen iPhone 6s vahvistetulla lasilla vei SquareTraden mukaan voiton.

Applen iPhone 6s kesti eniten kolhuja. iPhone 6s oli testiryhmän ainoa älypuhelin, joka selvisi kovasta käsittelystä. S7 and S7 kärsivät merkittäviä vahinkoja takapaneeliin, etulasiin tuli pienempiä halkeamia. iPhone 6s Plus:n ruutu meni kokonaan pirstaleiksi.

Taipuminen on testien mukaan (kuva) yhä ongelma Samsungille. Taivutustestissä S7 edge sai samat pisteet kuin edeltäjänsä S6 edge. Puhelimeen tuli säröjä 50 kilon paineessa ja se hajosi kokonaan 77 kilossa. S7 selvisi 77 kilon paineesta, samoin iPhone 6s.

“Samsungin uudet puhelimet kestävät vaikuttavan määrän vettä, mutta ne eivät edelleenkään pärjää iPhonelle pudotustesteissä”, SquareTraden viestintäjohtaja Aileen Alba sanoo.

VIDEOT: SquareTraden rikkoutuvuustestejä Youtube-kanavalla (LINKKI)

Kuva: SquareTrade, video