Miljoona euroa tekniikan tutkimukseen

Tekniikan akateemisten TEK lahjoittaa juhlavuotensa kunniaksi miljoona euroa suomalaisille tekniikan alan yliopistoille. Lahjoitus liittyy järjestön 120 vuotisjuhlavuoteen.

Valtio on luvannut pääomittaa yliopistoja jopa kolminkertaisesti suhteessa yliopistojen vuoden 2017 loppuun mennessä itse hankkimaan yksityiseen rahoitukseen. TEKin tämän vuoden lahjoitukset voivat siis merkitä jopa neljän miljoonan euron lisärahaa tekniikan yliopistoille, mikäli valtion varaama  määräraha 150 miljoonaa euroa riittää.

Ensimmäinen lahjoitus luovutetaan huomenna Tampereen teknilliselle yliopistolle, TTY:n kanssa yhteistyössä järjestetyn TEK:n juhlaseminaarin yhteydessä. Myös TEKin ilme ja logo on uudistettu juhlavuodeksi ja järjestö jalkautuu myös eri puolille Suomesa (LINKKI),

TEK julkaisee juhlavuoden aikana verkkosivustollaan myös henkilökuvien sarjan, jossa nostetaan esiin 120 tekniikan osaajaa. Mukana on tunnettuja ja tuntemattomia, nuoria ja kokeneita.  Heitä kaikkia  yhdistää tekniikan osaaminen ja tutkiminen tai soveltaminen.

Tänään, TEK:n syntymäpäivän aattona on julkaistu sarjan kolme ensimmäistä osaajaa. Sarjan aloittaa itseoikeutetusti tekniikan ”grand old man”, emeritusprofessori Martti Tiuri (90), joka on myötävaikuttanut paitsi radiotekniikan edistymiseen maassamme myös koko Suomen kehittymiseen teknologian kärkimaaksi (LINKKI).

Seuraa Tiurille tekevät diplomi-insinööri Camilla Wikström, jonka johdolla Äänekoskelle on syntymässä uudenlainen biotuotetehdas, ja teekkari Joonas Rouhiainen, joka koodasi puhdetöinä koko junalla kulkevan kansan elämää helpottavan junat.net-verkkopalvelun.  Henkilökuvia tullaan julkaisemaan keskimäärin kolme viikossa vuoden loppuun asti (LINKKI).