Ikea hakee apua virtuaalitekniikasta

Virtuaalitekniikat vyöryvät käytännön sovelluksina. Eikä aina tarvita edes VR-laseja vaan tavallinen tietokoneiden ruutu käy hyvin. Uusimpana huonekalujätti Ikea on ottamassa käyttöön virtuaalitekniikat keittiökaapistojen myynnissä.

Ikea tuo Experience -virtuaalikeittiösovelluksensa tänään Valve Steam -pelialustalla, joka mahdollistaa  Se asiakkaiden osallistamiseksi keittiön tuotesuunnittelussa.  Ikea on testannut jo aiemmin laajalti erilaisia digitaalisia työkaluja, ja virtuaalitodellisuus on yksi osa-alue, jota halutaan hyödyntää jatkossa.

“Virtuaalitodellisuus kehittyy nopeasti, ja 5–10 vuoden sisällä se tulee olemaan erottamaton osa ihmisten elämää. Se mahdollistaa kuluttajille erilaisten kodinsisustusratkaisujen kokeilun ennen ostopäätöstä,” kertoo Ikeaa Ruotsissa johtava Jesper Brodin.

Uuden VR-sovelluksen avulla kaappien ja laatikostojen värin voi vaihtaa nopeasti. Sovelluksen avulla käyttäjä voi myös nähdä keittiön metrin pituisen lapsen tai lähes kaksimetrisen aikuisen näkökulmasta. Ikean mukaan tämä ominaisuus on tärkeä turvallisuuden kannalta, sillä liikkuminen huoneessa eri kokoisena paljastaa piilevät vaarat.

Sovellus on kehitetty yhteistyössä ranskalaisen Allegorithmic-yhtiön kanssa käyttäen Epic Gamesin Unreal Engine 4 -kehitystyökalua, ja se on tehty HTC Vivelle. Uutta sovellusta päivitetään aina elokuuhun 2016 asti, jolloin nykyinen testausvaihe päättyy. Sovelluksen käyttö vaatii HTC Vive VR-järjestelmän asentamisen ja sovellus löytyy Valve Steam -sivustolta.

LISÄÄ:

Ikea VR Experience  (LINKKI)