Huawei hakee kuvanlaatua tuplaoptiikalla

Kiinalaisen Huawein uusi Android-kännykkä P9 on varustettu tuplakameralla. Uutuus on kehitetty yhteistyössä optiikkaosaaja Leican kanssa.

Huawei julkisti eilen virallisesti uuden Huawei P9 -puhelimensa. Puhelin on Huawein ja  kamerabrändi Leican kehitysyhteistyön tulosta, joka vie ainakin yrityksen itsensä mukaan älypuhelinkuvaamisen tarkkuudessa ja valon taltioinnissa uudelle tasolle.

Uuden puhelimen kuvausominaisuudet syntyvät optisista linsseistä antureihin, prosessointialgoritmeihin ja kuvainformaation käsittelynopeuteen.  Uusi kaksoisoptiikka tallentaa Huawein mukaan värikuvat runsaan kylläisinä, kun taas mustavalkokuvissa korostuu muun muassa niiden tarkkuus.

Kaksoiskameraratkaisun ansiosta uutuuspuhelimen kyky pitäisi olla hämärässä myös huippuluokkaa. Kamerakennojen tarkkuus on 12 megapikseliä. Etukamera on kahdeksanmegainen.

Puhelimessa on 5,2 tuuman Full-HD-näyttö, 2,5 gigahertsin 64 bitin Armin Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53), Huawein Kirin 955 -piirisarja sekä Android Marshmallow 6.0 -käyttöjärjestelmä.  Muistia on 32 tai 64 gigatavua.

Puhelimen runko on alumiinia ja näyttö kestävää 2.5D-lasia. Akun kapasiteetti pm 3000 mAh:n akku ja kolmoisantenniratkaisu sekä sormenjälkitunnistin. Ulkomitat ovat 145 x 70.9 x 6,95 millimetriä ja paino 144 grammaa.

Puhelin ennättää myyntiin huhtikuussa 29 maassa mm. Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Norjassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Saksassa. Myös Suomi kuuluu näiden ensimmäisten maiden joukkoon.

Huawei esitteli samassa suuremmalla 5,5 tuuman näytöllä varustetun Plus-mallin, jossa on myös hieman isompi 3600 milliampeerin akku, jossa nopeutettu latausmahdollisuus.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016