VIDEO: Elektroniikkainsinöörit juhlivat 90 vuottaan

Radioinsinööreistä vuonna 1926 alkanut elektroniikan ja tietotekniikan seura (TiES) juhli 90 vuotista taivaltaan seminaarilla Yleisradion Isossa Pajassa. Nyt seminaariesitykset ovat katsottavissa nettivideoina.

Alkuperäinen radioinsinööriseura perustettiin 20.3.1926 aluksi harrastuspiirinä, kunnes rekisteröitiin 16.3.1929 nimellä Radioinsinööriseura r.y.  Perustajat ja jäsenet tulivat puolustusvoimien radiotoiminnan, yleisradiotoiminnan, korkeakoulun ja valtionhallinnon piiristä.

Elektroniikan tullessa esille voimallisemmin järjestö muutti 3.12.1964 nimensä Elektroniikkainsinöörien seuraksi (EIS).  2000-luvulla EIS lisäsi logonsa yhteyteen sanat Elektroniikka, Tietotekniikka ja Tietoliikenne korostamaan seuran edelleen laajentunutta toiminta-aluetta.

Elektroniikan integroituessa entistä tiukemmin kaikkialle, muutti seura 17.8.2013 nimensä Tietotekniikan ja elektroniikan seuraksi (TiES). Koneet ja ohjelmistot olivat tulleet entistä merkittävämmiksi ja sulautetut järjestelmät olivat liittymässä internetiin.

TiES on edelleen elektroniikka-, tietotekniikka- ja tietoliikennetekniikan alan insinöörien, diplomi-insinöörien sekä opiskelijoiden yhdyssiteenä toimiva yhdistys. Radioinsinööriseuran seniorit RISS toimii eläkkeellä olevien EIS:n jäsenten yhteisönä. TiES:llä on yli 1100 henkilöjäsentä sekä 47 yritysjäsentä teollisuuden, kaupan ja median aloilta.

Kuvia juhlaseminaarista

Tässä muutamia kuvia eilisestä Yleisradion Isossa pajassa järjestetystä Katse tulevaisuuteen -seminaarista. Metropolian mediatekniikka taltioi  seminaarin puheenvuorot ja esitelmät, jotka ovat katsottavissa myös nettijakeluun (LINKKI)*

*)Lisäys 2.5.2016

 

ties_Inha

 

 

 

TiES:n puheenjohtaja Mauri Inha avasi juhlaseminaarin ja kertoi seuran historiasta ja eri vuosikymmeninä tehdyistä teknologiaennusteista.

 

Kivinen_Yle

 

 

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen kertoi Yleisradion ja laajemminkin mediamaailman digitalisoitumisen vaikutuksista ja muutoksista.

 

Nokia_Karkkainen

 

 

Nokian Leo Kärkkäinen maalasi poikkeuksellisen virkistävällä tavalla tekoälyn käyttöä uusien ratkaisujen kehittämisesssä.

 

ruotsalainen_auto

 

 

Sami Ruotsalainen kertoi Metropolian opiskelijoiden sähköurheiluauton lisäksi kotimaisen Linkker-sähköbussien kehityksestä.

 

 

fimecc_peltomaa

 

 

Työkoneiden ja metsäkoneiden ohjauksista ja  teollisesta internetistä seminaarissa puhui tutkimusyhtiö Fimecc Oy:n Arto Peltomaa.

 

canatu

 

 

Helsingin Konalassa valmistetaan nanoputkien avulla kalvoa, josta syntyy taipuisia kosketuspintoja litteisiin näyttöihin. Puhumassa Canatu Oy:stä Risto Vuohelainen.

 

LISÄÄ:

Elektroniikkainsinöörien seuran historia 1926-1979 (LINKKI, pdf)

Yleisradio 90-vuotta 1926-2016 (LINKKI)

TiES:n 90-vuotisseminaari, Iso Paja, 13.4.2016, Metropolia (LINKKI, videot)