Elektroniikkatuotannon pioneeri myytiin kiinalaisille

Oululainen elektroniikan tuotantolaitteita valmistava Jot Automation siirtyy kiinalaisomistukseen. Näin yrityksen perustaja Veikko Lesonen myy yrityksen jo toistamiseen. Edellisen kerran JOT myytiin vuonna 2002 yhteen oululaisen Elektrobitin kanssa.

Nokian vanavedessä nousseesta Jot Automationista tuli aikakautensa ikoni. Yritys kasvoi nopeasti ja Veikko Lesonen vei yrityksen pörssiin huippuhinnoin vuonna 1998. Pian taantuma iski kuitenkin kovaa ja toinen oululaisyritys Elektrobit paketoitiin yhteen JoT Automationin kanssa vuonna 2002.

JOTa
Jot Automation valmistaa elektroniikan tuotanto- ja testauslaitteita.

Pääosa Jot Automationin toiminnasta myytiin vuonna 2007 saksalaiselle Rohwedder-konsernille, jolta Veikko Lesosen sijoitusyhtiö Head Invest osti toiminnot takaisin vuonna 2011.

Nyt Head Invest myy yrityksen kiinalaiselle Wuxi Lead Intelligent Equipment CO., LTD:lle, joka on noteerattu Shenzhenin pörssissä.

Kauppasummaa ei ilmoitettu. Kauppa on tarkoitus viimeistellä vuoden 2016 aikana.

Jot Automationilla on maailmanlaajuisesti yli 200 työntekijää, joista Oulussa noin 80. Kiinalainen Wuxi Lead Intelligent Equipment Co., Ltd valmistaa elektroniikkaa ja koneita, myös elektroniikkamoduuleja ja akkuja muille valmistajille. Yritys tunnettiin aiemmin nimellä Wuxi Lead Auto Equipment Co.

LISÄÄ: Jot Automation (LINKKI), Kaleva-lehden (LINKKI), Ylen uutiset (LINKKI) ja Wikipedian tietopaketti JOT Automationista ja Elektrobitistä (LINKKI).

Kuvat: Jot Automation