Kiinteä e-SIM tulee älyantureihin

DNA toimittaa Enevon jäteastioiden IoT-järjestelmään M2M-moduuleita, joissa on kiinteät e-SIM-kortit. Jätekeräysastioihin asennetut ja mobiiliverkkoon kytketyt anturit kertovat milloin säiliön tyhjennykselle on tarvetta.

Suomalaisen Enevon pienikokoinen, roskasäiliöön kiinnitettävä laite sisältää M2M-modeemin lisäksi lämpötila-anturin, kiihtyvyysanturin ja toimintoanturin. Niiden avulla järjestelmä ennustaa astioiden täyttymistä ja laatii jätehuoltoautoille reittisuositukset.

”Enevon palvelu on erinomainen esimerkki hyödyllisestä teollisen internetin ratkaisusta. M2M on meillä kasvava liiketoiminta-alue ja olemme erittäin iloisia saadessamme jatkaa yhteistyötä Enevon kanssa tällaisessa globaalissa toimituksessa”, suurasiakasmyynnin johtaja Eva Lindholm DNA:lta sanoo.

Suomalainen Enevo on yksi käytetyimmistä esimerkeistä IoT-tekniikan soveltajista. Siksi yritys kiinnostaa myös matkapuhelinoperaattoreita. Tulevaisuudessa IoT-alue tuo operaattoreille uutta bisnestä.

”Olemme olleet DNA:n asiakas aivan yritystaipaleemme alkuajoista lähtien”, saanoo Enevon toimitusjohtaja Fredrik Kekäläinen. Uusi e-SIM on jatkumoa yrityksen DNA:n kanssa tekemälle yhteistyölle.