Nokia ryhmitteli yksikkönsä uudestaan

Nokia julkisti tänään Alcatel-Lucent-kaupan jälkeistä uutta raportointi- ja organisaatiorakennettaan vastaavan uudelleenryhmitellyn sekä segmenttikohtaisen vuoden 2015 tuloksen.

Vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen Nokialla on kolme raportoitavaa segmenttiä:

Ultra Broadband Networks -segmentti käsittää matkapuhelimien Mobile Networks- ja kiinteiden verkkojen Fixed Networks-liiketoimintaryhmät.

IP Networks and Applications -segmenttiin sisältyvät IP/Optical Networks- ja sovellustyyppiset Applications & Analytics -liiketoimintaryhmät.

Nokia Technologies -liiketoimintaryhmä keskittyy patenttien lisensointiin ja uudistumisen edesauttaminen ja innovaatioihin avainteknologioissa ja -tuotteissa digitaalisen median ja digitaalisen terveyden alueilla.

Vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen suurin osa Nokia Technologiesin, Nokian verkkoliiketoiminnan ja Bell Labsin erillisten patenttiportfolioiden lisensointiin ja patentointiin liittyvästä liikevaihdosta ja niihin liittyvistä kuluista kirjataan Nokia Technologiesin yhteyteen.

Jokainen raportoitava segmentti jatkaa silti Nokian mukaan erikseen tutkimus- ja kehityskulujensa kirjaamista.

Vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen Konsernin yhteiset toiminnot ja Muut -osio sisältää Alcatel Submarine Networks- sekä Radio Frequency Systems -liiketoiminnot, jotka toimivat erillisinä yksikköinä.

Konsernin yhteiset toiminnot ja -osio sisältää lisäksi Bell Labsin toimintakulut sekä tietyt yhtymätasoiset ja keskitetysti hallitut toimintakulut.

Ehdotus hallituksen kokoonpanoksi

Nokian nimitysvaliokunta on tehnyt ehdotuksen hallituksen jäseniksi kesäkuussa järjestettävään Nokian yhtiökokoukseen.

Jouko Karvinen ja Simon Jiang ovat ilmoittaneet jäävänsä pois. Hallituksen jäsenmääksi ehdotetaan yhdeksää ja uudeksi jäseneksi  joten  Carla Smits-Nustelingia, joka on KPN:n entinen talousjohtaja.

Hallituksessa ehdotetaan jatkavan Vivek Badrinath, Bruce Brown, Louis R. Hughes, Jean C. Monty, Elizabeth Nelson, Olivier Piou, Risto Siilasmaa ja Kari Stadigh.

Nimitysvaliokunta aikoo ehdottaa 16.6.2016 kokoontuvan varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen pidettävässä uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa Risto Siilasmaan valintaa hallituksen puheenjohtajaksi ja Olivier Pioun valintaa hallituksen varapuheenjohtajaksi.

LISÄÄ: Nokian vuoden 2015 tulos uudelleen ryhmiteltynä (LINKKI)