Erittäin ohutta lämmönsiirtokalvoa

Panasonic on kehittänyt erittäin ohuen jäähdytyksen lämmönsiirtoon soveltuvan grafiikkamateriaalin. Kalvon paksuus on vain 10-200 mikrometriä. Materiaalin tiheys on parhaimmillaan vain kymmenesosa kuparin tai kolmannes alumiinin tiheydestä.

Japanilainen Panasonic esittelee uutta LDPGS- (Low Density Pyrolytic Graphite Sheet) grafiikkamateriaalia seuraavana askeleena yhtiön Pyrolytic Highly Oriented Graphite Sheet (PGS) lämmönsiirtoeristimien tuotevalikoimaan.

Kyseessä on maailman ohuin terminen ratkaisu, jolla on myös  markkinoiden suurin lämmönjohtavuus. Parhaimmillaan lämmönjohtavuus on 1950 W/mK, joka on viisi kertaa suurempi kuin kuparilla ja jopa kahdeksankertainen alumiiniin verrattuna.

Panasonicin LDPGS-kalvo (Low Density Pyrolytic Graphite Sheet) on taipuisaa ja sitä voidaan leikata muotoon. Näin voidaan toteuttaa lämmönsiirto kohteissa, joissa ei ole suuremin tilaa tai ei haluta kasvattaa laitteen painoa perinteisimmillä ratkaisuilla.

Panasonicin LDPGS grafiittiarkki koostuu kaksiulotteisista hiilimatriiseista. Kalvo hajauttaa ja siirtää lämpöä tehokkaasti pitkin Z-suuntaa.

LISÄÄ: Panasonic (LINKKI)

Päivitetty 10.00