Jollan Sailfish sai uuden lähdön

Talousongelmissa pyörinyt Sailfish-käyttöjärjestelmän kehittäjä Jolla on saanut 12 miljoonaa euroa uutta rahoitusta. Yritys aikoo tuoda käyttöjärjestelmästä uuden version ja palkata lisää ohjelmistokehittäjiä.

Jolla ilmoitti tänään, että se on varmistanut uutta rahoitusta toimintojensa jatkumiseen. Yritys kertoi tiedotteessa myös, se on myös sopinut vapaaehtoisesta velkajärjestelyistä suurimpien velkojiensa kanssa ja perunut velkasaneeraushakemuksensa.

Viime vuoden lopun rahoitushaasteiden jälkeen Jolla on hankkinut 12 miljoonaa dollaria uutta rahoitusta, joka riittää yhtiön mukaan toiminnan vähintään vuoden 2016 loppuun. “Vakavien taloushaasteidemme jälkeen olemme nyt päässeet pois viimeisimmästä kuolemanlaaksosta ja jatkamme vahvasti eteenpäin”, kommentoi Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja.

Jolla keskittyy tällä hetkellä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän edelleen kehittämiseen, Jolla Tablet -projektin loppuun saattamiseen, sekä lisensointiprojektien laajentamiseen. Jolla aikoo rekrytoida myös uusia ohjelmistokehittäjiä tuotekehityksen vauhdittamiseen nykyisissä ja tulevissa projekteissa.

Viime vuoden lopun taloushaasteet aiheuttivat yhtiölle ja sen asiakkaille paljon päänvaivaa  Jolla pystyi esimerkiksi toimittamaan ainoastaan pienen osan luvatuista tableteista. Nyt yritys aikoo  palauttaa rahat joukkorahoitukseen osallistuneille. Takaisinmaksu tehdään yrityksen mukaan  kahdessa osassa: ensimmäinen puolisko heti ja toinen ensi vuoden tammikuuhun mennessä.

Tabletin lisäksi Jollan Sailfish on mukana intialaisessa Intex Aqua Fishin ja Salossa valmistuksen aloittaneen Turing Robotics Industries (TRI) puhelimissa. Molemmat ovat tehneet Jollan kanssa lisensointisopimuksen Sailfish OS -käyttöjärjestelmän käyttämisestä.

Jollalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Hongkongissa. Yritys aloitti vuonna 2011 paljolti  Nokian kuoppaaman Meego-käyttöjärjestelmän pohjalta. Ensimmäiset kännykät tulivat Jolla-brändillä marraskuussa 2013. Vuotta myöhemmin yritys julkisti epäonnisen Tablet -projektinsa ja kertoi lisensoivansa Sailfish OS-käyttöjärjestelmänsä Intiaan.