PKC siirtämässä elektroniikan yhteisyritykseen

PKC Group neuvottelee elektroniikkaliiketoimintojen siirtämisestä yhteisyritykseen aasialaisen sopimusvalmistajan kanssa. Vielä nimeämätön yritys on tulossa yhtiöön enemmistöomistajaksi. Yrityksellä on kokemusta erityisesti terveydenhuollon laitteiden sopimusvalmistuksesta.

Alustavan sopimuksen tavoitteena on yhdistää molempien yhtiöiden elektroniikkaliiketoiminnat ja operaatiot. Aasialaisen yrityksen terveyslaitteiden valmistuksen lisäksi yhtiöön tulisi PKC:n asiakkuudet teollisuus-, telekommunikaatio- ja terveydenhuollon laitteiden markkinoilla.

’’Uudella kokonaisuudella on selvästi parempi kyky palvella asiakkaita laajemman tarjonnan ja Euroopan ja Aasian kattavan maantieteellisen verkoston kautta’’, arvioo PKC Group Oyj:n toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen.

PKC aikoo jatkaa yhteisyrityksessä pitkäaikaisena omistajanayhteisyrityksessä, mutta  aasialaisyritys ottaa vetovastuun enemmistöomistajana. Yrityksellä on useita toimipaikkoja Aasiassa. Yhteisyritys on tarkoitus PKC:n mukaan saada toimintaan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

PKC Groupilla on tehtaat Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna  908 miljoonaa euroa.

Kuva: PKC