Pienvirtamittauksiin piirikorttimuunnin

Saksalainen LEM on julkistanut Hall-efektiin perustuvan virtamuunninsarjan, jonka Closed-loop-virtamuuntimilla voidaan mitata DC-, AC- ja pulssivirtoja 25:stä sataan ampeeriin. Moduulin käyttölämpötila-alue -40 … +85 C.

Uusi LH-virtamuunninperhe sopii kosketuksettomiin ja eristettyihin DC-, AC- ja pulssivirtamittauksiin. Perhe koostuu kolmesta uudesta mallista: LH 25-NP, LH 50-P ja LH 100-P.

Uudet vitamuuntimet perustuvat LEM:in uusimpaan ASIC-teknologiaan, jota on käytetty aiemmin LF xxx10 -virtamuunninsarjan tuotteissa. Suljettua silmukkaa hyödyntävät ASIC-pohjaiset Closed-loop anturit tarjoavat vastaavan suorituskyvyn kuin kalliimmat fluxgate-pohjaiset moduulit. Uusi tuoteperhe tarjoaa samat edut matalammilla nimellisvirroilla, kuten 8, 12, 25, 50 ja sata ampeeria.

LH 50-P ja LH 100-P on suunniteltu 50 ja 100 ampeerin nimellisvirroille, LH 25-NP on konfiguroitavissa 8, 12 tai 25 ampeerin virta-alueille vastaten siten kolmea anturia yhdessä paketissa.

Uusi virtamuunninperhe tarjoaa valmistajan edelliseen Closed-loop-sarjan muuntimiin 3.5 kertaa paremman kokonaistarkkuuden yli lämpötila-alueen. Uusilla 0.5 prosentin @ IPN kokonaistarkkuus säilyy yli koko lämpötila-alueen välillä -40°C … +85°C maksimiryöminnän ollessa 0.1 prosentin, @ IPN.

LH-mallien käyttöjännitealue on +/- 12 … +/- 15V ja ne voivat mitata jopa 2.2 kertaa ensiöpuolen nimellisvirtaa suurempia piikkivirtoja reagoiden nopeasti di/dt-muutoksiin vasteajan ollessa alle 0.5 µs.

Tämän uuden tuoteperheen jäsenet ovat täysin yhteensopivia ja suorituskyvyltään parannettuja verrattuna LEM:in aiempaan LAH-tuoteperheeseen Siten uudet mallit voidaan jälkiasentaa myös vanhempiin sovelluksiin. LH-sarjan virtamuuntimet ovat CE-merkittyjä ja täyttävät EN 50178 -standardin vaatimukset ja niille myönnetään LEM:in viiden vuoden takuu.

Uuden virtamuuntimen tyypillisiä kohteita ovat vaihtuvien nopeuksien ajoyksiköt, servomoottoriohjaukset, UPS-vara- ja hakkurivirtalähteet, akkukäytöt, virtalähteet (erityisesti hitsausvirtalähteet), ilmastointilaitteet, kodinkoneet, staattiset DC-moottorimuuntimet ja robotiikan sovellukset.

LISÄÄ: LEM (linkki) ja jakelijat (LINKKI)