MillenniumX avaa nuorille teknologiamaailmaa

Syötävät molekyylit, puhtaan energian ratkaisut ja uusimmat digipelit valtaavat Kaapelitehtaan nuorten teknologia-aiheisessa MilleniumX-suurtapahtumassa toukokuun lopulla. Tapahtuman takana on Tekniikan Akatemia TAF. Tapahtuma on osa  Aalto Festival  -tapahtumaa.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetään perjantaista sunnuntaihin 20.–22. toukokuuta 2016 MillenniumX-tapahtuma, jossaq nuoret pääsevät tutustumaan uusimpiin teknologioihin ja niiden sovellutuksiin. Myös koodaus ja robotiikka on hyvin esillä.

’’MillenniumX:n tavoitteena on mielenkiintoisen tekemisen kautta kannustaa nuoria luovaan ajatteluun, inspiroida omien vahvuuksien löytämiseen ja lisätä nuorten valmiuksia teknologisten innovaatioiden synnyttämiseen”, MillenniumX:n projektipäällikkö Nawras Odda kertoo.

Kolmipäiväinen MillenniumX tarjoaa monipuolisesti tekemistä aina nuoremmista 9-vuotiaista aina lukioikäisille. Interaktiivisessa kokemusnäyttelyssä nuoret saavat muun muassa maistella syötäviä molekyylejä, kokeilla vedenpuhdistusta ja tutustua aurinkokennoenergialla toimivaan pienoismaailmaan.

Näyttelyn osana järjestettävissä innovaatio-pitchauksissa näyttelyn työt myös esitellään yleisölle hauskalla tavalla. MillenniumX:n ohjelmistoon kuuluvat lisäksi suuri digitaalisten pelien tapahtuma, koodikoulu, robotiikkaturnaus sekä Tämä toimii! -teknologiakilpailun finaali. Nuorten vanhemmille ja opettajille on oma Innokas-Areena, joka tarjoaa ajankohtaisia luentoja ja esityksiä robotiikasta sekä ohjelmoinnista.

”Robotiikka, koodaaminen ja innovaatiot ovat aiheita, joissa Suomen on katsottava eteenpäin ja joista on hyvä hankkia osaamista varhaisessa iässä. Alat ovat myös vahvassa murroksessa suomalaisessa koulutuksessa ja arkielämässä”, projektipäällikkö Nawras Odda jatkaa.

MillenniumX:n suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio ja avajaisissa 20.5. puhuu opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen . Lauantaina 21.5. MillenniumX:ssä mukana ovat myös nuorten suursuosikit, tubettaja-tähdet Soikkuu ja eeddspeaks , jotka tapaavat paikan päällä fanejaan ja osallistuvat tapahtuman ohjelmaan.

LISÄÄ: MillenniumX (LINKKI) ja Aalto Festival (LINKKI).