Esineiden internet arkipäiväistyy – nyt IoT-pyyhe

Esineiden internet arkipäiväistyy kovaa vauhtia. Maan suurin päivälehti esitteli viikonloppuna tutuimpia IoT-sovelluksia käsipyyheautomaateista Enevon täyttöastetta viestiviin jäteastioihin asti. Torstaina järjestetää Arrow Vantaalla  IoT Summit -tilaisuuden, jossa esitellään lisää uusia IoT-ratkaisuja ja -tekniikkaa.

Suomessa toimiva tietopalveluyhtiö CGI on käynnistänyt Linströmin ja ISS:n kanssa pilotin siivouspalvelujen digitalisointiprojektin.Tietotekniikkayhtiön  :n toimitiloissa olevat käsipyyhelaitteet lähettävät automaattisen palvelupyynnön: siivoojien mobiililaitteisiin, kun käsipyyhkeen loppuminen lähestyy.

’’Käsipyyhelaitteiden yhdistäminen verkon yli siivoojien työnohjaukseen mobiililaitteisiin on hyvin konkreettinen esimerkki, miten eri tavoin digitalisaatio muuttaa arkiympäristöämme”, taustoittaa CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

Mobiilia työnohjausta hyödyntävän ISS:n siivoojat saavat mobiililaitteisiinsa ilmoituksen käsipyyhkeen vaihtamistarpeesta. Siivoojat voivat poimia työn tehtävälistalta hoidettavakseen ja kuitata työn tehdyksi.

Myös käsipyyhelaite lähettää kuittauksen pyyhkeenvaihdosta Mobilogiin. Pilotissa automaattien lähettämät palvelupyynnöt tulevat ISS:n siivouskärryihin kytkettyihin Samsung-tabletteihin.

Syntynyt Smart Washroom -alusta voi laajentua kansainväliseen jakeluun. ’’Svellutuksemme esineiden internetistä saattaa siis levitä hyvinkin laajalle”, visioi toimitusjohtaja Juha Laurio Lindströmiltä.

Käsipyydeautomaateissa on myös mustavalkoiset digipaperi-näytöt, joissa voidaan pyörittää mainontaa. tai muuta informaatiota.

LISÄÄ: Smart Washroom (LINKKI, video)

Arrowin IoT Summit  19.5.2016 (LINKKI)

Päivitetty 20.08

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016