Konecranes ostaa lisää nosto-osaamista

Konecranes ilmoitti tänään ostavansa amerikkalaisen Terexin nostolaiteryhmän. Konecranes hieroi vielä vajaa vuosi sitten molempien yhtiöiden yhdistämistä, mutta peliin tullut kiinalaisyhtiön tarjous vei pohjan ratkaisulta. Vieläkin kauppa voi peruuntua, jos kiinalaisyhtiö ostaa koko Terexin.

Konecranes kasvaa kaupan kooltaan lähes kaksinkertaiseksi. Kauppasumma maksetaan osin käteisenä ja osin Konecranesin osakkeilla. Kaupan kautta amerikkalaisesta Terexistä tulee Konecranesin B-sarjan osakkeenomistaja 25 prosentin omistusosuudella. B-sarjan osakkeiden äänivaltaa on rajoitettu ja osakkeisiin liittyy tiettyjä nimitysoikeuksia

Konecranes ilmoittaa tavoittelevansa kaupan kautta 140 miljoonan euron vuotuisia synergiaetuja, jotka toteutuisivat kolmen vuoden sisään. Kaupan kautta Konecranes nousee maailmanlaajuiseksi johtajaksi teollisuusnostolaitteiden ja satamaratkaisujen alalla Konecranes näkee kasvua erityisesti kunnossapitoliiketoiminnassaan ja saa lisää massaa tulevaisuuden teknologiseen kehitykseen.

Konecranesin kauppa on edelleen alustava, sillä Terex voi irtisanoa kaupan vielä toukokuun lopppuun mennesssä, jos yhtiö yhdistyy Konecranesin kisaajaksi ryhtyneen kiinalaisen Zoomlion Heavy Industries Science & Technology Co. Ltd:n kanssa. Kaupan peruuntuessa Terex joutuu maksamaan Konecranesille 37 miljoonan dollarin suuruisen korvauksen.

Terex MHPS on teollisuusnosturien, nosturikomponenttien ja palvelujen toimittaja Demag-tuotemerkillä. Lisäksi se toimii satamateknologia-alalla ja tarjoaa laajan valikoiman manuaalisia, puoliautomaattisia ja automaattisia ratkaisuja Terex MHPS:llä on tuotantoa 16 maassa viidellä mantereella. Terex ja Konecranes ilmoitti yhdtymisestä viime elokuussa, mutta kiinalaisyhtiö Zoomlion Hevy Industries kilpaileva tarjous muutti suunnitelmia.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016