HS: Foxconn uuden kännykkäyrityksen takana

Uuden eilen julkistetun kännykkäyritys HDM Global takana on aamun Helsingin Sanomien mukaan sopimusvalmistaja Foxconn ja sen sen perustaja ja pääomistaja Terry Gou. Suomalaissuuttaan korostavan kännykkäyrityksen vetäjä on Nokiassa aiemmin toiminut Arto Nummela.

Nokia ilmoitti keskiviikkona lisensoivansa tavaramerkkinsä ja patenttejaan suomalaiselle HMD Global -yhtiölle.  Helsingin Sanomien hankkimien tietojen mukaan yhtiön todellinen omistaja on epäsuorasti taiwanilainen elektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn ja sen sen perustaja ja pääomistaja Terry Gou.

Kiinalais-taiwanilaisen Foxconnin juuret ovat myös Suomessa. Yhtiö osti vuonna 2003 puhelimien muovisia kuoria valmistaneen Eimon. Nykyisin Foxconn valmistaa elektroniikkaa ja kännyköitä useille valmistajille. Yritys valmistaa myös Applelle iPhone-kännyköitä ja iPad-tablettitietokoneita.

Uutta HMD Oy:tä tulee johtamaan Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa  ja on tällä hetkellä Microsoftin mobiiliyksikön palveluksessa.  Uuden yrityksen johtoon nousee myös Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Microsoftin Euroopan mobiilipuolen pomo. Seiche on aiemmin ollut myös Nokiassa, HTC:llä ja muilla kansainvälisillä tuotemerkeillä.

LISÄÄ: Nokia-nimi tulee takaisin kännyköihin, Uusiteknologia.fi  (LINKKI)ja Nokia-puhelimille uusi yrittäjä, HS (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016