Centria laajentaa testauspalveluitaan

Centria-ammattikorkeakoulu laajentaa testauspalveluitaan suomalaisille tuotekehitystä tekeville yrityksille. Opinahjo on investoinut uusiin testauslaitteisiin täydentämään EMC-testauksen palvelukattausta. Yritys laajentaa myös olosuhde- ja tärinätestaustaan.

Centria ammattikorkeakoulun uusien laiteinvestointien avulla voidaan mitata tuotteen aiheuttamia harmoonisia ja välkyntähäiriöitä sähkönverkon suuntaan. Häiriöitä aiheuttavia laitteita voivat olla muun muassa elektroniikalla ohjatut ledivalaisimet, joita on käytössä esim. teollisuuskiinteistöissä.

Centrian testausalvelujen laajennus koskee standardeja EN 61000-3-2, EN 61000-3-3, IEC 61000-3-2, IEC 61000-3-3.EMC-testauksien avulla tuotetaan laitteen valmistajalle tai maahantuojalle tietoa testattavan laitteen ominaisuuksista peilaten EMC-direktiiviin.

Uudistuksen yhteydessä Centria laajentaa testaustaan myös säteilevän immuniteetin mittauksien osalta 6Ghz:n taajuuteen asti. Aikaisimmin mittauksia on voitu suorittaa vain 3Ghz:n asti. Uudistus koskee muun muassa standardeja EN50121-3-2 ja EN61000-4-3.

Vuosien 2016-2017 aikana tullaan kehittämään myös  olosuhde- ja tärinätestauspalveluiden tarjontaa. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.

Investoinnit ovat osa Centrian testaustoiminnan kehittämishanketta, jossa rahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan liitto. Rahoitus on osa ”Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020” Suomen rakennerahasto-ohjelmaa.

Kuva: Centria

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016