Kuka saa Millennium-palkinnon?

Vuoden 2016 Millennium-teknologiapalkinto jaetaan tiistaina 24.5 Helsingissä. Aiemmista vuosista poiketen palkittava paljastetaan vasta palkinnonjakotilaisuudessa, joka alkaa Helsingin yliopiston juhlasalissa kello 14. Voit katsoa palkintojenjakoa suorana nettivideolähetyksenä.

Palkinnon saapuu jakamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tapahtuman jälkeen kello 17.30 alkava palkitun tutkijan yleisöluento on myös katsottavissa nettivideona Millennium-sivulta (LINKKI).

Yleisöluentoa edeltää tieteen ja yritysmaailman huippuosaajien paneelikeskustelu aiheesta ”What does it take to become an innovator?” kello 15.00–17.00. Sekin onkatsottavissa nettivideona Millennium sivustolta (LINKKI)linusmillennium2

Suomi haluaa Millennium-innovaatiopalkinnolla vahvistaa Suomen teknologiamainetta ja alleviivata Suomen kilpailukykyisiä puolia.

Silti kyse on todellisesta kansainvälisestä palkinnosta, joka on jaettu vain kerran suomalaiselle. Vuonna 2012 palkinnon sai (kuvassa) Linux-kehittäjä Linus Torvalds (LINKKI).

Joka toinen vuosi jaettava Millennium-teknologiapalkinto myönnetään tänä keväänä seitsemättä kertaa. (LINKKI, aiemmat palkitut 2004-2014). Tänä vuonna ehdokkaita oli ennätykselliset 79, mikä on kaksinkertaisesti vuoden 2014 ehdokasmäärästä.

Teknologia-alueittain tarkasteltuna eniten Millennium-ehdokkaita saatiin materiaali- ja prosessiteknologian aloilta. Myös terveysteknologia ja biolääketiede olivat hyvin edustettuina.

LISÄÄ: Suora nettivideoyhteys tiistaina 24.5.2016 kello 14.00 palkintojakotilaisuuteen ja yleisöluentoihin kello 15.00 ja 17.30 (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016